Gazete Vatan Logo

İran’ın ‘Ünlü’ fonu olacak

İran ile 5+1 ülkeleri arasında yapılan nükleer anlaşmadan sonra ambargoların kalkmasıyla ekonomide ortaya çıkan fırsatlar, Türk şirketlerin ilgisini çekiyor.

İran’ın ‘Ünlü’ fonu olacak

Aracılık ve danışmanlık şirketi Ünlü Yatırım Holding, yurt dışındaki ilk genişlemesi için yaptırımların kalkacak olması ile fırsatlar sunan İran’ı hedefliyor. Ünlü Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ünlü, İran’da aracılık hizmetleri vermeyi ve 2016’da İran hisse senedi ve tahvillerine yatırım yapacak Türkiye’deki ilk hedge fonu oluşturmayı planladıklarını açıkladı. Türkiye’de Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) onay alan fonun ilk aşamada 50 milyon dolar civarında olması planlanıyor. Ünlü Yatırım Holding, ortak girişim için bir İranlı aracı kurum ile görüşmeler yapıyor.

Mahmut Ünlü, uluslararası yatırımcılar için İran’da halka açık şirketlerle ilgili analizlere kısa zamanda başlayacaklarını söyledi. Ünlü, bu görüşmelerden sonuç çıkmaması durumunda İranlı otoritelerden kendi başlarına bir aracı kurum kurmak için izin aldıklarını belirtti. Ünlü, Türkiyeli bir tüketici ürünleri şirketi tarafından İran’da satın alım için hedef potansiyel bulmak için görevlendirildiklerini de kaydetti.

Haberin Devamı