Gazete Vatan Logo

İran ile ABD arasında gerilim! İşte dikkat çeken durumlar...

ABD Başkanı Donald Trump'ın bayrak hamlesine İran'dan misilleme geldi. ABD ile İran arasındaki gerilim en uç noktaya ulaştı. İran'ın ABD üslerine saldırısında dikkat çeken bir nokta ise saldırının saati. İşte İran'ın saldırısıyla ilgili dikkat çeken noktalar...

İran ile ABD arasında gerilim! İşte dikkat çeken durumlar...

ABD ile İran arasındaki gerilim İranlı General Kasım Süleymani suikastından sonra en uç noktaya ulaştı.

İran, ABD'nin saldırılarına gece yarısından sonra Irak’taki Amerikan üslerine gerçekleştirdiği balistik füze saldırısıyla cevap verdi.

Hürriyet'ten Mine Üçgün'ün haberine göre; füze saldırısı sırasında, İran'ın Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi eski başkanı Saeed Jalili'nin yaptığı paylaşım dikkat çekti.

Jalili, Trump'ın Kasım Süleymani'nin öldürüldüğü gün paylaştığı Amerikan bayrağına misilleme yaparak Twitter hesabından İran bayrağını paylaştı.

İran devlet televizyonu "General Kasım Süleymani ve arkadaşlarının intikamı için ilk misilleme gerçekleştirildi" duyurusunu yaptı.

İran devlet televizyonu, füze saldırılarında 80 kişinin öldüğünü bildirdi. Ayrıca ABD'ye ait 104 noktanın da İran'ın hedefinde olduğu ve ABD'nin yeni bir adım atması durumunda buralara saldırı düzenleneceği belirtildi.

İran'ın ABD üslerini vurmasında dikkat çeken saat detayı
İran, ABD'nin Irak'ın Erbil ve Anbar şehirlerinde bulunan hava askeri üslerine saldırı düzenledi. İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun saldırıyı balistik füzelerle gerçekleştirdiği öğrenildi. Yenibirlik Gazetesi yazarı Güngör Yavuzaslan, saldırının saatine dikkat çekerek ''Gece yarısından sonraki 01,20 gibi Süleymani’nin öldürüldüğü saat. İran, Kasım Süleymani’yi toprağa vermeden ‘cenazesi yerdeyken’ bu saldırıya cevap verdi'' dedi.
Yavuzaslan; "İran açısından mesajları var. Gece yarısından sonraki 01:20 gibi saat Süleymani’nin öldürüldüğü saat. İran, Kasım Süleymani’yi toprağa vermeden ‘cenazesi yerdeyken’ bu saldırıya cevap verdi. Bir propaganda savaşı var.
İran eşdeğer şekilde cevap vereceğini söylemişti. 12 balistik füzeyle cevap verdi. İran, intikam konusunda 'yerini ve zamanını ben seçerim' demişti. Bunlar devam edecek.
İran füzeyle bir saldırı gerçekleştirdi. İran Genelkurmay Başkanlığı’ndan gelen bir açıklama var: '5 ve 2’nin Amerika’ya ne olduğunu göstereceğiz' demişti. Şu anda 2 üs ile cevap verildi. 5 üsse İran saldırı gerçekleştirecek mi? Bekleyip göreceğiz. Süleymani’nin saldırısına karşılık sadece iki üssü vurmakla kalmaz.” dedi.

Haberin Devamı