Gazete Vatan Logo

İran'ı 3 deprem vurdu

İran'ın başkenti Tahran'ın 340 kilometre güneybatısında yer alan Burucerd ve Dorod kentleri 12 saat içersinde meydana gelen 3 depremle sarsıldı

İran'ın başkenti Tahran'ın 340 kilometre güneybatısında yer alan Burucerd ve Dorod kentleri 12 saat içersinde meydana gelen 3 depremle sarsıldı. 4.7 büyüklüğündeki ilk depremi 5.1'lik başka bir büyük sarsıntı izledi. Son olarak önceki gece yerel saatle 02:00'de 6 büyüklüklüğündeki deprem İran'ı vurdu. Sonuncusu bölgede felakete yol açtı. 200 köy yerle bir oldu. En az 66 kişi hayatım kaybetti. Enkaz altında kalarak yaralananların sayısı ise 1200 aştı. İranlılar'ı uykularında yakalayan depremin ardından 12 artçı sarsıntı meydana geldi. ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, bu ülkeyle diplomatik ilişkileri olmamasına rağmen İran'a insani yardım önerdi. Bölge haklı yeni depremlerin olacağı endişesiyle geceyi sokakta geçirdi.

Güneş tutulmasıyla ilgisi yok
İran'da yaşanan felaket akıllara "Güneş tutulması depremi tetikleyebilir" söylentilerini getirdi. Ancak Amerikan Jeolojik Araştırmalar Kurumu'na (USGS) göre, her iki günde bir 6 ile 7 büyüklüğünde depremler meydana geliyor. Hergün meydana gelen irili ufaklı depremlerin sayısı ise 50'yi aşıyor.

Haberin Devamı