Gazete Vatan Logo

İran gönderdi İsrail vurdu

Suriye hükümeti ve Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen Lübnanlı al-Manar televizyonu başkentteki Şam Uluslararası Havalimanı yakınlarında büyük bir patlamanın İsrail hava kuvvetleri tarafından gerçekleştirilmiş bir saldırı olabileceğini açıkladı.

İran gönderdi İsrail vurdu

Suriyeli istihbarat ve muhalif kaynaklar ise İsrail’in Şam’da bir havalimanı yakınlarında Lübnanlı Hizbullah grubuna ait ve Tahran’ın ticari ve askeri kargo uçaklarıyla gönderdiği silahların bulunduğu bir depoyu vurduğunu açıkladı.

Suriye hükümeti yanlısı medya ve Suriye İnsan Hakları Gözlemevi bugün erken saatlerde havalimanı yakınlarında büyük bir patlama olduğunu söylerken, Şam’ın merkezinde yaşayan bir kişi de patlamanın kendisini uykudan uyandırdığını belirtti.

Dolaylı doğrulama

Gözlemevi kaynakları patlamanın Türkiye saati ile 05.20 dolaylarında meydana geldiğini duyururken, saldırının havadan ya da karadan gerçekleştiği hakkında net bir bilgi bulunmadığını vurguladı. İsrail Ordusu Radyosu’na konuşan İsrail İstihbarat Bakanı Israel Katz, “Suriye’de meydana gelen olayın İsrail’in, İran’ın Hizbullah grubuna ileri seviye silah transferini engelleme politikasıyla tamamen uyuştuğunu doğrulayabilirim. Başbakan, ne zaman elimize ileri seviye silahların Hizbullah’a sevkiyatına dair istihbarat geçerse harekete geçmemizi söyledi” dedi.

Haberin Devamı