Gazete Vatan Logo

İran'dan Türkiye'ye küstah yanıt!

İran Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın İran ile ilgili sözlerine karşılık oldukça sert ve uygunsuz bir yazılı açıklama yaptı.

İran'dan Türkiye'ye küstah yanıt!

İran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İran'ın bölgede yayılmacı politikalar izlediğine yönelik kullandığı ifadelere sert tepki gösterdi. Tahran yönetimi ayrıca "İran'dan 3 milyon mülteci Türkiye'ye gelebilir" diyen Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ı da sert ifadelerle hedef aldı.

Açıklamada, "Erdoğan'ın İran konusunda kullandığı ifadeler, kabul edilebilir değil." denildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Salı günü İstanbulda düzenlenen Tatlı Dil Forumu'nda yaptığı konuşmada, Irak'ta mezhep gerilimi yükseliyor." demişti.

İran Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın dün CNN Türk'te yaptığı "İran'dan Türkiye'ye 3 milyon mülteci gelebileceği söylemini "tuhaf" olarak nitelendirdi.

"TÜRKİYE, MÜLTECİ MESELESİNİ İRAN'DAN ÖĞRENMELİ "

Açıklamada, İran, 30 seney aşkın bir süredir komşu ülkelerden gelen milyonlarca mülteciye ev sahipliği yapıyor. Türkiye, bu insani meseleyi İran'dan öğrenmeli denildi.