Gazete Vatan Logo

İran'dan sert açıklama: 100 hedef daha belirledik!

İran'ın Irak'ta ABD üslerini vurmasının ardından Donald Trump'ın yapacağı açıklama beklenirken İran devlet televizyonu yetkili bir kaynağa dayandırdığı haberde İran'ın ABD'nin karşılık vermek için bir adım atması durumunda vurmak üzere 100 hedef daha belirlediğini aktardı.

İran'dan sert açıklama: 100 hedef daha belirledik!

Reuters'ın aktardığına göre, İran devlet televizyonu ABD üslerine yönelik saldırıların ardından yetkili bir kaynağa dayandırdığı haberde İran'ın ABD'nin saldırması durumunda vurmak üzere 100 hedef daha belirlediğini aktardı.

Gece 15 ABD üssünün hedef alındığı ve iddiaların aksine hiçbir hedefin kaçırılmadığını duyuran devlet televizyonu, İran'ın saldırılarında ABD'nin askeri helikopter ve ekipmanının ağır hasar gördüğü belirtilirken ölen 80 ABD'li 'terörist' olarak tanımlandı.

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ABD tarafından öldürülmesinin ardından bölgede gerilim tırmanıyor. İran'ın ABD'ye yanıt olarak Irak'taki üslerini bombalamasının ve en az 20 ABD askerinin hayatını kaybetmesinin ardından ABD Başkanı Donald Trump'ın "Sabah yapacağım" dediği açıklama bekleniyor.

SALDIRININ ARDINDAN İLK AÇIKLAMA: BİZ SAVAŞ İSTEMİYORUZ ANCAK...

ABD'nin Irak'taki üslerini vurarak 80 ABD askerini öldüren İran, balistik füze saldırısının ardından ilk açıklama geldi.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, 'Biz gerginlik veya savaş istemiyoruz, ancak herhangi bir saldırı olursa buna karşı kendimizi koruyacağız' açıklamasında bulundu. Saldırının Kasım Süleymani'nin intikam operasyonu kapsamında gerçekleştirildiği açıklandı. İran'ın ABD üslerine yaptığı saldırıdan sonra İran Dini Lideri Hamaney'in ofisinden de açıklama geldi. Açıklamada "yapılan füze saldırıları İran'ın en zayıf karşılık senaryosuydu" ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

ABD'nin Irak'taki üslerini vuran İran'dan son dakika açıklaması geldi. İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İran'ın vatandaşlarına yönelik saldırıya karşı kendisini savunmak için Birleşmiş Milletler Sözleşmesinin 51'inci maddesi kapsamında girişimde bulunduğunu ifade etti. Zarif, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada 'Biz gerginlik veya savaş istemiyoruz, ancak herhangi bir saldırı olursa buna karşı kendimizi koruyacağız.' ifadelerine yer verdi.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Tahran'ın gerginlik veya savaş istemediğini ancak herhangi bir saldırıya karşı kendisini savunacağını bildirdi.

Haberin Devamı

Zarif, Devrim Muhafızları Ordusu tarafından ABD'nin Irak'taki üslerine düzenlenen saldırılarla ilgili Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

Gerçekleştirdikleri saldırıların uluslararası yasalara uygun olduğunu savunan Zarif, "İran, vatandaşlarına ve üst düzey yetkililerine yönelik korkakça silahlı saldırıya karşı kendini savunmak için, BM Sözleşmesinin 51'inci maddesi uyarınca tedbirler aldı ve sonuçlandırdı." değerlendirmesinde bulundu.