Gazete Vatan Logo

İran'dan flaş Türkiye açıklaması

İran'dan flaş Türkiye açıklaması

İran İçişleri Bakanlığı, İran -Türkiye kara sınırı geçiş noktalarında herhangi bir sorunun olmadığı ve geçişlerin normal şekilde devam ettiğini bildirdi. Bakanlık, sadece tren seferlerin Türkiye'deki arıza nedeniyle geçici olarak durdurulduğunu belirtti.

Bakanlığın internet sitesinden yapılan açıklamada, İran ve Türkiye arasındaki sınır kapılarının kapandığına dair çıkan haberlerin gerçek olmadığını belirtilerek, "İran-Türkiye sınır kapıları dahil ülkedeki tüm sınır geçiş kapıları açıktır ve herhangi bir sorun bulunmamaktadır " denildi.

DEMİRYOLU SEFERLERİ DURDURULDU

Açıklamada, kara yolu üzerinden geçişlerin devam ettiği, ancak demiryolu seferlerinin Türkiye topraklarında yaşanan arıza nedeniyle Türkiye'nin talebi üzerine geçici olarak durdurulduğu kaydedildi.

Ankara-Tahran seferini yapan trene geçen hafta terör örgütü PKK tarafından mayınlı saldırı düzenlenmişti.

Açıklamada ayrıca iki ülke arsındaki sınır kapılarında yığılmalara değinilerek zaman zaman sınırdaki yolcu ve ürün miktarının artmasından dolayı bu tip yığılmaların olmasının olağan olduğu söylendi. Açıklamada, sınırdaki yığılmaların bir diğer nedeni olarak Türkiye'deki internet sisteminde yaşanan arıza gösterildi.

Haberin Devamı