Gazete Vatan Logo

İran teröristlerin fotoğraflarını yayınladı

İran'da meclise ve Humeyni türbesine düzenlenen saldırılarda ölü sayısı 16' ya yükseldi. Saldırılarda 52 kişi de yaralandı. 6 kişinin durumu ağır.

İran teröristlerin fotoğraflarını yayınladı

İranlı yetkililer ülkeyi kana bulayan teröristlerin İran vatandaşı olduğunu ve terör örgütü IŞİD adına Musul ve Rakka'da savaştıklarınıaçıkladı. 5 teröriste ait fotoğraflar İran medyasından paylaşıldı. Üçününü kendini patlattığı teröristlerin fotoğrafları çok rahatsız edici olduğu için yayınlayamıyoruz. Cesetler tanınmaz halde.

Dün ilk saldırıda meclisin içine Kalaşnikoflarla giren üç terörist arka arkaya ateş açmış, meclisteki insanları rehin almış, saldırganlardan biri meclis binası içinde kendini havaya uçurmuştu. Teröristlerin meclise ana kapıdan kadın kılığında girdiği ortaya çıktı. Silahların saatlerce hiç susmadığı mecliste dört terörist öldürüldü ve rehine eylemi sona erdi.
Meclisteki saldırıdan dakikalar sonra Tahran'ın güneyindeki Ayetullah Humeyni türbesinde de bombalar patlamış, bir kadın canlı bomba kendini havaya uçurmuştu. Bir saldrıgan siyanür içerek intihar etmişti. Türbede kısa süre içinde ikinci bir intihar saldırısı daha gerçekleşmişti.