Gazete Vatan Logo

İran'daki matem törenlerine hepatit uyarısı

İran Hepatit Ağı Başkanı Mueyyid Aleviyan: "Matem törenlerinde kama ve zincirlerle vücuda vurmak, ortak kullanılan kamalar, ülkede Hepatit A ve Hepatit B hastalıklarının bulaşmasının en önemli nedenlerindendir"

İran'daki matem törenlerine hepatit uyarısı

İran Hepatit Ağı Başkanı Mueyyid Aleviyan, Muharrem ayındaki matem törenlerinde ortak kullanılan kama ve zincirlerle vücuda vurulmasının ülkedeki hepatit hastalığının bulaşmasının en önemli sebeplerinden olduğunu söyledi. İran resmi ajansı IRNA'ya konuşan Aleviyan, "Matem törenlerinde kama ve zincirlerle vücuda vurmak, ortak kullanılan kamalar, ülkede Hepatit A ve Hepatit B hastalıklarının bulaşmasının en önemli nedenlerindendir." dedi.

Hepatit virüslerinin kalabalık yerlerde ve hijyenik olmayan ortamlarda bulaştığına dikkati çeken Aleviyan,"Her yıl matem günlerinde bu hastalığın yaygınlaştığına şahit oluyoruz." ifadesini kullandı.

Aleviyan, halkın sağlığının korunması açısından matem törenlerinde vücuda zarar verecek uygulamalardan kaçınılması gerektiğini vurguladı.

Kamayla vücuda vurma sonucunda saçılan kanın çevredeki kişilere hepatit virüsü taşıyabildiğini ifade eden Aleviyan, matem törenlerinde vücutlarına kamayla vuran kişiler hakkında özel sağlık dosyası oluşturulması ve bu kişilerden kan bağışının kabul edilmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Haberin Devamı