Gazete Vatan Logo

İran'da oylar yeniden sayılacak

İran'da secim sonrası Ahmedinejad ile muhalif Musevi taraftarları sokakta çatışırken, Anayasa Koruma Konseyi, yeniden oy sayımı kararı verdi

İran'da oylar yeniden sayılacak

BUGÜN TAHRAN'IN İSTİKLAL MEYDANI'NDA KIYAMET KOPACAK

Ahmedinecad yanlıları ile Musavi yanlıları 1 saat arayla aynı meydanda miting yapma kararı aldı. İçişleri Bakanlığı'nın tüm yasaklarına rağmen her iki taraf da "yasak dinlemeyiz" açıklamasını yaptı.

Ahmedinecadçılar TSİ 15:00'da, Musaviciler tsi 16:00'da toplanacak.

Besic milislerinin dün gösteriye katılan bir kişiyi öldürmesi üzerine Musavi taraftarları dün gece bir Besiç karakolunu bastı. Binayı ateşe verdi. çıkan olaylarda 7 kişi hayatını kaybetti.



Musavi, Hatemi ve Karrubi yanlısı reformcu liderler akşam evlerine düzenlenen baskınlarla gözaltına alındı. Fars Haber Ajansı, "Devrim karşıtı liderler mühimmatla yakalandı" diye haber yaptı.

Geceyarısı öğrenci yurtlarına düzenlenen baskınlarda birçok öğrencinin hayatını kaybettiği ileri sürülüyor.

İran Meclis Başkanı Laricanı: Gece yarısı öğrenci yurduna saldırmak ve sabaha karşı bazı merkezlere baskın yaparak halkın asayiş ve huzurunu bozmak ne anlama geliyor? İçişleri Bakanı bu ülkede sorumludur ve mutlaka cevap vermelidir.

Besic milisleri, sivil kıyafetlerle ülkedeki tüm hastanelerde nöbet bekliyor. Tedavi olmayan gelen yaralı göstericileri kıskıvrak yakalıyorlar.

Polisler tüm gece boyunca Tahran'da uydu anteni avına çıktı... Yasak olan uydu antenlerini kullanan evlere baskınlar düzenlendi.

İçişleri Bakanlığı'nın bodrum katının gözaltına alınan Musavi taraftarları ile dolu olduğu ve burada türlü işkenceler yapıldığı iddia ediliyor.

Musavi'nin Türkçe mitingler yaptığı memleketi Tebriz'de İran devlet televizyonuna ait bina ateşe verildi.

Uzmanlar: Hamaney olayların böyle devam etmesine izin veremez. Olağanüstü hal ve sokağa çıkma yasağı gelebilir.

Musavi tarafları tarafından web sitesi hacklenen Ahmedinecad bu sabah Rusya'ya gitti. Rusya Devlet Başkanı, "Ahmedinecad'ı İran Cumhurbaşkanı olarak tanıyoruz" dedi.

İran devlet televizyonu, Tahran'da protesto gösterilerinin yapıldığı bölgenin yakınlarında 7 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Reuters haber ajansının bildirdiğine göre, İngilizce yayın yapan resmi Press televizyonu, devlet radyosunun "yasa dışı Tahran yürüyüşünde 7 kişinin öldüğünü" duyurmasını flaş haber olarak geçti. Devlet radyosunun, dün gece Tahran'ın batısında toplanan çok sayıda kişinin "askeri bir binaya saldırmaya çalışması üzerine" 'serseri' göstericilere ateş açıldığını ve 7 kişinin öldüğünü duyurduğu bildirildi. Olayda, çok sayıda kişinin de yaralandığı kaydedildi. Ölenlerin muhalefet yanlısı mı, iktidar yanlısı mı oldukları belirtilmedi. 7 kişinin öldüğünün devlet radyosundan duyurulması, olayların resmi ağızdan ilk doğrulanması anlamına geliyor. Associated Press ajansının haberine göre de İran devlet radyosu, 7 kişinin dün geceki çatışmalarda öldüğünü duyurdu.



Haberin Devamı