Gazete Vatan Logo

İran'da 6,4 büyüklüğünde deprem

İran - Irak sınırı yakınlarında 6.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Türkiye'nin bazı bölgelerinden de hissedilen depremde 2 kişi öldü, yüzlerce kişi de yaralandı.

İran'da 6,4 büyüklüğünde deprem

İran’ın batısında 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) verilerine göre, sarsıntının merkez üssü Irak sınırındaki Kirmanşah eyaletine bağlı Serpulzehab. USGS, depremin 10 kilometre derinlikte gerçekleştiğini bildiriyor.

USGS’nin sarsıntı haritası, depremin İran ve Irak’ın yanı sıra Türkiye, Suriye, Suudi Arabistan ve Kuveyt’te de hissedildiğini gösteriyor.

YÜZLERCE KİŞİ YARALANDI
Kermanşah Tıp Bilimleri Üniversitesi Rektörü Muhammed Rıza Muradi, yaptığı açıklamada Kermanşah eyaletine bağlı Serpol Zehab'ta 235, Gilanigarb'ta 108, Kasrı Şirin'de 97, Batı İslamabad'ta 57, Revanser'de 10 ve Delaho'da da 6 olmaz üzere toplam 513 kişinin yaralandığını söyledi.
Muradi, İran resmi ajansı IRNA'daki açıklamasında 44 ambulans ile bir otobüs ambulansın deprem bölgesinde vatandaşlara hizmet verdiğini kaydetti.
Deprem nedeniyle okulların ve üniversitelerin tatil edildiği Kermanşah'ta, elektriğin verildiği ve geceyi dışarıda geçiren vatandaşlara gerekli yardımların ulaştırıldığı ifade edildi.
Tahran Üniversitesi Jeofizik Enstitüsü Sismoloji Merkezinden yapılan açıklamada, merkezi Kermanşah eyaletine bağlı Serpol Zehab kırsalında yerin 7 kilometre derinliğinde, yerel saatle 20.07'de 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiği belirtilmişti.
IRAK'TA BİR KİŞİ ÖLDÜ
Süleymaniye İnsani İşler Ofisi Sorumlusu Bestun Jaleyi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremin Süleymaniye kentinin Kelar ilçesinde hissedilmesinin ardından 2 kişinin öldüğünü, 50 kişinin yaralandığını ifade etti.
Panik sonucu rahatsızlanan veya yüksekten atlayarak yaralananların çoğunun kadınlardan oluştuğunu belirten Jaleyi, yaralıların bir kısmının taburcu edildiği bilgisini paylaştı.
HAKKARİ'DE VATANDAŞLAR SOKAĞA İNDİ
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde de paniğe neden olan depremden dolayı vatandaşlar sokağa indi. Can ve mal kaybının yaşanmadığı ilçede deprem nedeniyle bazı vatandaşlar dışarıda bekledi.
Okyanustan gelip Umman Körfezi’ni geçen, İran’ın boydan boya kat edip Türkiye içlerine kadar giren fay hattı, son dönemde hayli aktif. Geçen yılın sonlarında aynı noktada meydana gelen 7.3 büyüklüğündeki depremde 500’den fazla insan ölmüştü.

Haberin Devamı