Gazete Vatan Logo

İran'da 17 katlı bina çöktü!

İran devlet televizyonu, İran'ın başkenti Tahran'da yangın çıkması sonucunda yüksek bir binanın çöktüğünü bildirdi. 30 itfaiyecinin öldüğü, 50 ila 100 kişinin enkaz altında kaldığını bildiriyor. Türkiye'nin Tahran Büyükelçiliği çökmeye karşı boşaltıldı.

İran'da 17 katlı bina çöktü!

İran'ın başkenti Tahran'da 17 katlı iş merkezinin yangın sonrası çökmesi sonucu ölü sayısı hakkında resmi açıklama yapılmazken enkaz altında en az 30 itfaiyecinin kaldığı bildirildi.
Mehr Haber Ajansı'na konuşan Tahran İtfaiye Kurumu Sözcüsü Celal Meleki, 17 katlı Plasku İş Merkezi'nde sabah saatlerinde çıkan yangını söndürme çalışmaları sürerken binanın çökmesi sonucu en az 30 itfaiyecinin enkaz altında kaldığını belirtti.
Enkaz altında kalanları arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor.
Türkiye'nin Tahran Büyükelçiliği binasının da bulunduğu İstanbul Dört Yol kavşağında (Çahar Rahı İstanbul) yer alan plastik ve tekstil atölyelerinin bulunduğu 17 katlı Plasku İş Merkezi'nde sabah saatlerinde yangın çıkmış, itfaiyenin müdahalesi sırasında bina çökerek kullanılamaz hale gelmişti. Olayda daha önce ilk belirlemelere göre 30 itfaiye erinin yaralandığı kaydedilmişti.
Yangın sırasında binanın çökme ihtimaline karşı tahliye edilen Türk büyükelçiliğinin zarar görmediği belirtildi.

Haberin Devamı

Olay sabah saatlerinde gerçekleşti. Yetkili makamlar IRNA haber ajansına, Tahran'ın merkezinde simgesel bir yapı olan Plasco binasındaki yangında en az 38 kişinin yaralandığını söyledi, binanın çöktüğü sokağın kapatıldığı bildirildi. İtfaiyecilerin bina çökmeden önce saatlerce yangını söndürmek için mücadele ettikleri bildirildi.

İtfaiye sözcüsü Celal Maleki sabah saatlerinde İran devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, sabah saat 8 civarında bildirilen yangın ihbarına 10 itfaiye istasyonundan müdahale edildiğini söyledi.

Çöken binanın İran'ın en eski yüksek binası olduğu söyleniyor.

TÜRK BÜYÜKELÇİLİĞİ BOŞALTILDI
Sosyal medyadan paylaşılan fotoğraflarda, binadan gökyüzüne yoğun bir siyah duman kütlesinin yükseldiği ve peşinden de insanların şaşkın bakışları arasında yapının çöktüğü görülüyor.
Binanın çökme ihtimaline karşı Türkiye büyükelçiliği boşaltıldı, olay büyükelçilik binasına zarar vermedi.