Gazete Vatan Logo

İran ajanları ABD’de cirit atıyor

ABD’li yetkililer, California’da yakalanan 2 İranlı ajanın, Tahran’ın ülkedeki ‘uyuyan hücrelerinden’ sadece bir tanesi olduğunu düşünüyor

İran ajanları ABD’de cirit atıyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’a yönelik sert politikaları sonrasında Tahran yönetiminin, Amerikan topraklarında eylem hazırlığı yapan çok sayıda ajan gönderdiği iddia edildi.

ABD Adalet Bakanlığı, geçtiğimiz hafta Ahmedrıza Muhammedi Dostar ve Mecid Gorbani adlı İranlıların, Amerikan topraklarında casusluk faaliyeti yürüttükleri gerekçesiyle tutuklandıklarını duyurmuştu. Bakanlık ajanların California bölgesindeki İsrail ve Yahudi merkezlerini izlediklerini, ayrıca İranlı rejim muhalifi ‘Halkın Mücahitleri’ örgütünün üyeleri hakkında bilgi topladıklarını belirtmişti.

‘Buzdağının tepesi’

Güvenlik kaynakları, bahsi geçen İranlılar gibi çok sayıda ajanın, Amerikan topraklarında terör saldırısı düzenlemeye hazırlandıklarını öngörüyor. Son olarak Cumhuriyetçi Parti’li California Temsilciler Meclisi üyesi Peter Roskam, tutuklanan İranlıların ‘buzdağının tepesini’ oluşturduklarını söyledi.