Gazete Vatan Logo

İran'a laiklik gelecek!

Ahmedinecad'dan radikal karar...

The Times gazetesinin haberine göre; İran cumhurbaşkanı Ahmedinecad, eğer sağ kolu İsfandiyar Rahim Meşai'nin adaylığının kabul edilmemesi halinde dini lider Ayetullah Ali Hamaney'in kontrolündeki Devrim Konseyi'ni seçimlerini gerçekleştirmeyecek.

İRAN'A LAİKLİK GELECEK

Hamaney'le giriştikleri güç mücadelesinde Ahmedinecad ve Meşai, dini liderlerin siyasetteki etkisini kırmak için anayasayı değiştirerek yetkilerini kısıtlamayı planlıyor. Toplantı sırasında Meşai 'cami ve devletin ayrılmasını' destekledi.

KAVGA UZUN SÜREDİR DEVAM EDİYOR

Hatırlanacağı üzere Ahmedinecad ve Hamaney arasındaki gerilim geçen hafta meclis kürsüsünde de yaşanmıştı.

iran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Meslis'te yaptığı konuşma sırasında iran Meclis Başkanı Laricani'nin kardeşinin rüşvet istediğini gösteren kayıtları yayınlatınca Meclis Başkanı Laricani,Ahmedinejad'ı mafyavari davranmakla suçlamış ve Meclis'i terk etmesini istemişti.

iran iş, Refah ve Kooperatif Bakanı Abdulrıza Şeyhülislam hakkında verilen gensoru önergesi iran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile iran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'ye yakınlığıyla bilinen Meclis Başkanı Ali Laricani'yi karşı karşıya getirmişti.

AHMEDiNEJAD'A: BURAYI TERK EDiN

Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın "söz isteyerek" konuşma talebini reddeden Meclis Başkanı Laricani, "Siz yanlış suçlamalarda bulundunuz. Ben de size yanıt verdim. Artık daha fazla konuşma hakkınız yok. Güle güle. Siz islami Cumhuriyetin ilkelerini yerine getirmediniz. Lütfen burayı terk edin" şeklinde konuştu.

MECLiS'i TERK ETMİŞTİ

Söz verilmediği için sinirlenen iran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Meclis Genel Kurulu'nu terk etmişti.

Haberin Devamı