Gazete Vatan Logo

Irak'tan Türkiye'ye PKK tepkisi

Irak, Türkiye'nin PKK'ya yönelik Irak'ın kuzeyinde düzenlediği operasyonları, "olayı tırmandırma ve egemenliğe saldırı" şeklinde niteledi.

Irak'tan Türkiye'ye PKK tepkisi

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Başbakan Haydar el-İbadi başkanlığında toplanan Irak Bakanlar Kurulu'nda Türkiye'nin Irak toprakları içindeki hava saldırıları ele alındı.

Açıklamada, "Irak, kendi topraklarından Türkiye'ye yönelik herhangi bir saldırıyı kabul edemez. Türkiye, olayı tırmandırmadan iyi dostluk ilişkisine saygı çerçevesinde iki ülke arasındaki sorunların diyalog yoluyla çözümü yoluna başvurmalı" denildi.

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el-Caferi de Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı ile görüşmesinde operasyonların düzenlendiği bölgelere yakın sınır köylerinde meydana gelebilecek olası maddi ve insani zarardan ötürü endişe duyduklarını belirtmişti.

Caferi, "Türk hükümetinin bölgedeki herhangi bir askeri operasyondan dolayı Irak hükümetiyle koordinasyon sağlaması gerektiğine" işaret ederek, Türkiye'nin güvenliğine önem verdiklerini vurgulamıştı.