Gazete Vatan Logo

Irak'ta genel af yasası meclisten geçti

Irak Meclis Başkanı Cuburi: Genel af kanunu, eli Iraklıların kanına bulaşan ve suç işleyenleri kapsamıyor. Bu kanunla yeniden yargılanma hakkı da geliyor

Irak'ta genel af yasası meclisten geçti

Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi, genel af yasa tasarısının meclisten geçtiğini belirterek, meclisin ülkede siyasi istikrarın sağlanması için önemli yasaları çıkarmaya devam edeceğini söyledi. Cuburi, meclis binasında yaptığı basın toplantısında, onaylanan genel af yasasının ülkedeki siyasi istikrara katkı sağlayacağını ifade ederek, "Genel af kanunu, eli Iraklıların kanına bulaşan ve suç işleyenleri kapsamıyor. Bu kanunla yeniden yargılanma hakkı da geliyor. Siyasi istikrarın sağlanması için önemli yasaları çıkarmaya devam edeceğiz." dedi.

- Af, Sadr'ın Mehdi Ordusu mensuplarını da kapsıyor

Şii lider Mukteda es-Sadr'a bağlı Ahrar Grubu Milletvekili Mazin Mazini, AA muhabirine yaptığı açıklamada, genel af yasasının meclisten geçmesinden memnuniyet duyduklarını dile getirerek, "Bu kanun Amerikan işgal güçlerine karşı savaşan Mehdi Ordusu'na bağlı direnişçilerimizi de kapsıyor. Bu kanundan hiçbir terörist yararlanmayacak." diye konuştu.

Sünni Güçler Birliği Koalisyonu Milletvekili Ziya Duri de, "Genel af kanunu, Iraklılara karşı çeşitli suç işlemiş teröristleri kapsamıyor. Suçsuz olduklarına inandığımız kişiler yararlanacak." değerlendirmesinde bulundu.

Irak'ta terör suçuna bulaşmamış kişileri kapsayan genel af kanunu, bazı Şii siyasi partilerin engeline takıldığı için uzun süredir meclisin gündeminde bulunuyordu.

Haberin Devamı