Gazete Vatan Logo

Irak sınırına kadar temizleyeceğiz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Operasyon kısa sürsün’ telkinlerine yanıt verdi: Daha 7 gün oldu. Afganistan ne kadar sürdü? Münbiç’i teröristlerden arındıracağız. Sonra da Irak sınırına kadar, hiçbir terörist bırakmayana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz

Irak sınırına kadar temizleyeceğiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin genel merkezinde düzenlenen “121. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı”nda yaptığı konuşmada Zeytin Dalı Operasyonu’na değindi. Erdoğan özetle şunları söyledi:

Güya telkin

Birileri ısrarla bize ‘Bu operasyon kısa sürsün, sınırlı olsun’ diye güya telkinde bulunuyor. Ben de o birilerine telefon görüşmelerinde özellikle söyledim. Eğer biz devlet olarak sahip olduğumuz askeri gücü hoyratça kullanmaya kalksak, tanklarımızla, toplarımızla, uçaklarımızla, helikopterlerimizle önümüze gelen her şeyi dümdüz edip geçsek, bu operasyon birkaç günlük iştir. Ama biz en az kendi askerlerimizin emniyeti kadar karşımızdaki güçlerin kalkan olarak kullanmaktan çekinmediği masum sivillerin can ve mal güvenliğini de hesaba katıyoruz.

Afganistan ne kadar sürdü

Türkiye’yi örtülü veya aleni tenkitler, tehditler ile yolundan döndürmeye çalışanlar kusura bakmasınalar saflarını terör örgütünün yanı olarak belirlemiş demektir. ‘Kısa sürsün.’ Daha 7 gün oldu ya. Afganistan ne kadar sürdü? Yaklaşık 20 yıl. Libya ne kadar sürdü? 18 yıl. Hâlâ oradasınız. Bize bu aklı verenler biraz da kendileri kullansalar ne olur?

Haberin Devamı

Cirit atıyorlar

En büyük üzüntümüz, Amerika’nın bayraklarıyla bu terör örgütleri, bu bölgede şu anda cirit atıyorlar. Sayın Başkan bize diyor ki ‘Bizi bu kadar eleştirmeyin.’ Tamam ama bir stratejik ortak, stratejik ortağına böyle bir şeyi nasıl yapar? Ben kendilerine teşekkür ediyorum NATO Genel Sekreteri ‘Türkiye haklı olarak kendi hukukunu korumaktadır’ diyor. Acaba niçin Amerika bu işlerden bu kadar uzak duruyor.. Biz Amerika ile birlikte bu işleri yürütelim istiyoruz. Ama 5 bin TIR, 2 bin kargo uçağı bu silahlar buraya niçin geliyor? Kime karşı kullanılmak üzere buraya geliyor?...

Bir terör koridoru oluşturanlara cevabımız şudur biz, Suriye’deki son terörist ortadan kalkana, bu ülke asli sahipleri için emin bir yer haline gelene kadar operasyonlarımızı sürdüreceğiz. Mümbiç’i, bize söz verildiği şekilde teröristlerden arındıracağız. Kimse bundan rahatsız olmasın çünkü Münbiç’in gerçek sahipleri bu teröristler değil oradaki Arap kardeşlerimizdir. Sonra da Irak sınırına kadar, hiçbir terörist bırakmayana kadar bu mücadelemizi devam ettireceğiz.

Haberin Devamı

ÖSO’ya terörist diyenler...

“Özgür Suriye Ordusu’nu ‘terörist’ olarak vasıflandıran terbiyesizlere de açıkça söylüyorum, benim Mehmet’imin yanında, bu mücadelenin içerisinde yer alan Özgür Suriye Ordusu, şahsiyetli, onurlu bir mücadelenin onlar da askerleridir, kendilerini alkışlıyorum. Özgür Suriye Ordusu mensuplarına terörist diyenler, tam aksine YPG’nin, PYD’nin, DEAŞ’ın, PKK’nın tam benzerleridir, tam kendileridir. Daha düne kadar sırtımızı PYD’ye YPG’ye dayadık diyerek devletimize ve milletimize meydan okuyanlar, şimdi uğradıkları düş kırıklığını yaşıyor yaşamaya da devam edecekler. PKK, PYD’nin, DEAŞ’ın yakından uzaktan bunların İslam ile alakası yoktur..”