Gazete Vatan Logo

Irak Ordusu, Selahattin ve Anbar’da IŞİD’e karşı ilerliyor

IRAK Savunma Bakanı Halit El Ubeydi, Selahattin ve Anbar illerinde IŞİD’de karşı operasyon yürüten askeri birlikleri ziyaret etti. Bu illerde yürütülen operasyonlarda 386 IŞİD’li öldürüldü.

Irak Savunma Bakanlığı, terör örgütü IŞİD’e karşı Selahattin ve Anbar illerinde yürütülen operasyonlardan yeni görüntüler yayımladı. Birçok bölgenin IŞİD’den geri alındığı açıklanırken operasyonlarda 193 IŞİD’li terörist etkisiz hale getirildiği belirtildi. Selahattin ilinde Kara Kuvvetleri 5’nci Tugay Komutanlığı tarafından yürütülen ve Gönüllü Halk Güçlerinin de destek verdiği operasyonların birinci ve ikinci aşaması tamamlandı. Yayımlanan görüntülerde Diyale ilinden Salahattin iline doğru ilerlemekte olan ordu birliklerinin Hmrin Nahiyesi ile El Zarga Köprüsü ve bağlı olduğu köyler IŞİD’ten temizlendiği görülüyor. Selahattin il merkezi Tikrit’i kuşatan askerler, bölgede IŞİD’in konuşlandığı yerlere top ve füze saldırıları düzenliyor. Buradaki operasyonda ise 150 IŞİD’li terörist öldürüldüğü bildirildi.

Haberin Devamı

Askerlerin ele geçirdikleri bölgelerde IŞİD’e ait çok sayıda bombalı araçları etkisiz hale getirip silah depolarını imha ettiği belirtildi. Askerin Tikrit iline doğru ilerlemekte olduğu ve bu bölgelerin IŞİD’den tamamen arındırılacağını bildirildi. Karadan yürütülen operasyonlara havadan da uçaklar destek veriyor. Operasyonu yürüten komutanlar ele geçirilen Zerga Köprüsü’nden sonra bir sonraki duraklarının Alem nahiyesi olacağını daha sonra ise Tikrit merkezine ilerleyeceklerini açıkladı. Savunma Bakanlığı, Anbar iline bağlı El-Gurma bölgesinde 13 köyün IŞİD’den temizlendiğini ve 43 IŞİD’li teröristin öldürüldüğünü belirtti.

Irak Savunma Bakanı Halit El Ubeydi, bölgedeki ordu birliklerini ziyaret etti. Cephedeki askerlerle bir araya gelen Bakan Ubeydi IŞİD mevzilerini top ateşiyle bombaladı.

El Bağdadi de IŞİD'den geri alındı
Irak ordusu ve milisler, Anbar eyaletindeki Ain El Asad askeri üssü yakınlarında bulunan El Bağdadi kasabasını, ABD hava desteğiyle IŞİD'in elinden geri aldı.
ABD ordusu, Irak askerleri ve aşiretlerinden oluşan milislerin desteğiyle IŞİD’in Anbar eyaletindeki El Bağdadi bölgesinden püskürtüldüğünü açıkladı. Bölge, birçok Amerikan askeri uzmanın bulunduğu Ain El Asad askeri eğitim üssüne 5 kilometre mesafede.
Eylül'de IŞİD'in kontrolüne geçen Fırat nehri üzerindeki bazı köprüler ve bir polis karakolu da Irak ordusunun 7. Tümeni tarafından geri alındı. ABD uçakları da operasyonda havadan destek verdi.
IŞİD, geçtiğimiz ay Anbar vilayetinde El Bağdadi kasabasını ele geçirmişti

Haberin Devamı