Gazete Vatan Logo

Irak Meclisi: “Mahkeme kararına saygılıyız”

Irak Meclisi, Irak Federal Mahkemesinin geçtiğimiz ay gerçekleştirilen seçimlere hile karıştığı iddiasıyla elektronik sistemle sayılan oyların yeniden elle sayılması kararını memnuniyetle karşılayarak, “Mahkeme kararına saygılıyız” açıklamasını yaptı.

Irak Meclisi: “Mahkeme kararına saygılıyız”

Irak Meclisi, Federal Mahkeme’nin seçim sonuçlarıyla ilgili kararını memnuniyetle karşıladı. Meclis Başkanı Selim el-Cuburi’nin Basın Ofisi’nden yapılan yazılı açıklamada, mahkemenin seçim yasasında üçüncü değişikliği onaylaması kararının memnuniyetle karşılandığı ifade edilerek, “Meclis Başkanı el-Cuburi, Irak yargı sisteminin kararlarına saygı duyuyor” denildi.

Meclisin ülkede demokrasi temelini güçlendirme görevini yerine getirmekte başarılı olduğu vurgulanan açıklamada, “İtirazları reddeden ve ülkenin iç güvenliği ile egemenliğini zedeleyen konuları cevaplayan Irak yargı sistemi, nezihliğini ve tarafsızlığını bir kez daha kanıtladı” ifadelerine yer verildi.

Irak Federal Mahkemesi, geçen ay yapılan seçim sonuçlarının elle sayılması, yurt dışı ve göçmenlerin kaldığı kamplardaki oyları kapsayan özel seçimin ise iptal edilmesi kararının anayasaya aykırı olduğuna dair karar çıkarmıştı.