Gazete Vatan Logo

Irak kendisini bombaladı!

Irak'ta IŞİD karşıtı koalisyonda görev alan bir savaş uçağının yanlışlıkla Bağdat'ı bombaladığı bildirildi.

Irak'ta bir savaş uçağı ölümcül bir hataya imza attı. IŞİD karşıtı koalisyonda görevli savaş uçağı, yanlışlıkla başkent Bağdat'ın doğusunda bir bölgeyi bombaladı.

ÖLENLER ARASINDA ÇOCUK VE KADINLAR DA VAR

AFP'nin haberine göre, olayda en az 12 kişi hayatını kaybederken, birçok evde hasar meydana geldi. 25 kişinin yaralandığını açıklayan yetkililer, ölenler arasında üç çocuk ve iki kadının yer aldığını ifade etti. Irak televizyonlarına göre, IŞİD'e karşı düzenlenen operasyonda bomba Sukhoi Su-25 tipi uçaktan ayrılmadı ve uçağın üsse döndüğü esnada Bağdat'ın Ni'riya Mahallesi'ne düştü.

ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Yanlışlıkla yapılan bombardımanın ardından bölge sakinlerinin patlama yerine gittiği ve çok sayıda ambulansın olay yerine sevk edildiği bildirildi.

TEKNİK ARIZA AÇIKLAMASI

Irak’ın IŞİD’le mücadelede kullandığı Rus yapımı Sukhois tipi savaş uçağı, Bağdat’taki üsse döndüğü sırada yaşanan teknik bir arıza nedeniyle bombasını evlerin üzerine düşürdü. Irak Ordu Sözcüsü Tuğgeneral Saad Maan İbrahim yaptığı açıklamada, teknik bir sorun nedeniyle uçağın arızalandığını ve bombasını düşürdüğünü ve başkent Bağdat’ın doğusunda bulunan Yeni Bağdat Mahallesi'ndeki birkaç evin isabet aldığını söyledi.

Haberin Devamı