Gazete Vatan Logo

Irak basını: Dünya Irak celladını izledi

İnsanlığa karşı suç işlemekten yargılanan Saddam Hüseyin'in merakla beklenen dünkü duruşmasını ekranları başında izleyen Iraklılar, mahkemeye ilişkin ayrıntıları sabah bir de gazetelerden okudu

Irak'ın en önemli 4 gazetesi yargılamayı manşetten ve en az yarım sayfa olarak aktarırken, Saddam ve diğer sanıkların fotoğraflarına geniş şekilde yer verildi. Irak gazetelerinde şu ifadeler ön plana çıktı:

EL SABAH: 'Saddam 28 Kasım tarihinde cinayet mahkemesinde' başlığının detaylarında, "Dünya parmaklıkların arkasında oturan Irak celladını izledi" yorumunu yaptı. Aynı yazıda Duceyl halkının "Saddam'a idam" sloganlarıyla gösteri düzenlediğine yer verildi.

El Şark El Avsat: 'Saddam'dan mahkemeye: Ben Irak Devlet Başkanıyım. Sen kimsin?' başlığını atan gazete, devrik Irak lideri ile 7 yandaşının, suçlamaları reddettiğine ve yargılamanın 28 Kasım'a ertelenmesinin tanıkları endişeye sevk ettiğine değiniyor. Yargılamanın perde arkasını anlatan bölümde ise Saddam'ın duruşma öncesi siyah saç boyası istediği bilgisine yer veriliyor.

El Maşrik: '21'inci yüzyılın mahkemesi. Saddam ve dönemi sanık sandalyesinde' başlıklı yazısında haberi yorumsuz verdi.

El Zaman: Yargılamayı 'Saddam yargıçla işbirliğini reddetti ve mahkemede tartışma çıkardı' başlığıyla veren gazete, savcılığın 143 olarak geçen kurban sayısını 148 olarak düzelttiğine değiniliyor.

Haberin Devamı