Gazete Vatan Logo

Irak askeri Mısır'da eğitilecek

Irak askeri Mısır'da eğitilecek

Irak ordusuna, Mısır tarafından askeri eğitim verileceği bildirildi.

Irak Savunma Bakanlığı Sözcüsü Nasir Nuri, başkent Bağdat'taki bakanlık binasında yaptığı açıklamada, Mısır'ın, Irak ordusunun eğitimi için tüm kolaylıkları sağlamaya hazır olduğunu belirterek, "Savunma Bakanı Halid Ubeydi'nin iki gün önce sonlanan Mısır ziyareti sırasında Mısır'ın askeri eğitim kamplarının kapısını Irak ordu güçlerinin eğitimine açacağı konusunda anlaşmaya varıldı" dedi.

Nuri, Irak heyetinin Mısır'ı ziyareti sırasında askeri eğitim, silahlandırma ve istihbarat alanlarında iş birliğine odaklanıldığını kaydetti.

Irak Savunma Bakanlığının, Mısır'a eğitim için göndereceği asker ve müsteşar sayısını yakında açıklayacağını ifade eden Nuri, gönderilecek kişilerin de Mısır'da özel kuvvetler, silah yönetimi ve pilotluk alanında eğitime tabii tutulacağını aktardı. Nuri, Irak ve Mısır arasında ayrıca silah ve mühimmat satışını kapsayan askeri anlaşmanın imzalandığını dile getirdi.

Irak Savunma Bakanı Halid el-Ubeydi, 19 Ocak'ta Mısır'ı ziyaret ederek, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve mevkidaşı Sıdkı Suphi ile bir araya gelmişti.

Haberin Devamı