Gazete Vatan Logo

İptalin sebebi o Alman vekil

Der Spiegel, Türkiye’nin Konya üssünü ziyaret izni vermemesinin nedeninin ‘Bence PKK terör örgütü değil’ diyen Sol Partili bir milletvekili olduğunu yazdı.

İptalin sebebi  o Alman vekil

Der Spiegel, Ankara’nın Alman milletvekillerine Konya’daki NATO üssünü ziyaret izni vermemesinin nedeninin Sol Parti milletvekili Alexander Neu olduğunu yazdı. Spiegel’in Türk diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberde, milletvekillerinin Konya’daki Alman askerlerini ziyaretinin, Neu’un PKK ile ilişkili olduğu gerekçesiyle Türk tarafınca reddedildiği belirtildi. Alman hükümeti ise ziyarete izin çıkmamasını Ankara ile Berlin arasındaki siyasi ilişkilerdeki gerginlikle gerekçelendirmişti. Federal Meclis Savunma Komisyonu üyesi olan Sol Parti milletvekili Alexander Neu, komisyondaki Sol Partili milletvekillerine başkanlık ediyor. Neu geçen yıl Ağustos ayında Deutschlandfunk radyosuna verdiği bir mülakatta PKK’nın Türkiye’deki faaliyetleriyle ilgili olarak, “Bunun terörizm olup olmadığı tartışılabilir. Devlet terörizminden de bahsedilebilir” ifadelerini kullanmıştı. PKK, Türkiye’nin yanı sıra AB ve ABD’nin de terör örgütleri listesinde yer alıyor.

‘Bizsiz giderseniz...’

Sol Parti Meclis Grubu Sözcü Vekili Hanno Harnisch, Alexander Neu’un “geçmişte de şimdi de belirtildiği gibi PKK ile yakın ilişkiler içinde olmadığını” söyledi. Harnisch, Almanya’da koalisyon hükümetini oluşturan Hristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) ve Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) ziyareti Sol Parti olmaksızın gerçekleştirme niyeti taşıması halinde “bunun iç ve dış politik bir skandal olacağını” belirtti. Hanno Harnisch bu durumun Türk tarafının Alman heyetinin kimlerden oluşacağını belirlemesi anlamına geleceğini vurguladı.

Haberin Devamı