Gazete Vatan Logo

İple yüz germe yaşlılığı geciktiriyor

İple yüz germe yaşlılığı geciktiriyor

Dermatoloji Uzmanı Uzman Dr. Fulya Tezel, iplikler kullanılarak yüz germe tekniğinin son zamanlarda giderek artan oranlarda kullanıma girdiğini söyledi.

“Özellikle gerçek gözle görülebilir ve doğal sonuç arayan hastalar için kesisiz ve kısa sürede uygulanabilmesi bu uygulamaların popülaritesini arttırmıştır.” diyen Tezel, “Çift yönlü emilebilen iplik ve konilerden oluşmaktadır. Amerika Birleşik Devletleri’nde üretilen, FDA tarafından onaylı bu iplikler insan dokusuyla uyumlu polilaktik asitten oluşmaktadır. Bu ipliklerin emilimi ile kolajen üretimi sağlayan fibroblast dediğimiz hücreler uyarılmakta böylece uygulanan bölgelerde yeni kolajen üretimi ilehastaların yüzdeki sarkmalarından kurtulup, yeniden gerilmiş bir yüze kavuşmaları sağlanmaktadır. Ayrıca yaşla birlikte azalan hacminin yeniden kazanılması, kırışık ve çökük görüntülerin azalması da mümkün hale gelmiştir.” diye konuştu.

Dermatoloji Uzmanı Uzman Dr. Fulya Tezel, silhouette soft etkisi ne kadar süreceği şeklinde de şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Silhouette soft tedavisinin görünebilir estetik yararları 18-24 ay boyunca devam eder. Tedaviden hemen sonra sonuç alınır ve etkisi uzun ömürlüdür. Kişinin yaşı ve yaşam biçimi estetik sonuçların ömrünü etkileyebilir. Diğer iple yüz asma tekniklerinden farkı nedir? Diğer iple yüz asma tekniklerinde kullanılan sutürler ile karşılaştırıldığında, polilaktik asit emilimi daha yavaştır, bu nedenle etkisi daha uzundur. Ayrıca sadece birkaç çift ip uygulaması ile anında etkili ve doğal sonuca ulaşabilme kabiliyetidir. Yine yüze uygulanan ve 60-100 adet dikiş ipinin uygulanması sonrası aylar içinde sonuç alınmasını sağlayan diğer PDO iplere göre, çok az iple yüze istenilen şekli anında vermek ve rejenerasyon etkisinin 18 aya kadar sürdürmeye devam etmesi en büyük avantajıdır. SilhouetteSoft etkileri nelerdir? Uygulama sonrasında çift yönlü koniler sayesinde gözle görülebilir kaldırma etkisi, polilaktik asit ipliklerin emilmesi ile kolajen üretiminin tetiklenmesi sonucu yenileme etkisi gerçekleşmektedir. Kimler bu uygulamadan faydalanabilir? Yüzünde sarkmalar ve hacim kaybı olan herkes bu uygulamadan faydalanabilir. Özellikle 30 yaş üstü orta yüz sarkmaları, çene hattında sarkmaları olan, boyunda gevşek doku problemleri ve kaş düşüklüğü olan hastalar faydalanabilir.”

Haberin Devamı

Dermatoloji Uzmanı Uzman Dr. Fulya Tezel, uygulamanın nasıl gerçekleştirildiğine yönelik şöyle konuştu:

“Uygulama öncesi sorunlu bölgelerde gerekli bölgeler işaretlenir. İhtiyaca göre kullanılacak koni sayısı ve asma tekniği kişiye özel olarak belirlenir. İplerin giriş ve çıkış bölgelerine bölgesel anestezi yapılıp cildin temizliği tamamlandıktan sonra 30 dakika gibi kısa bir sürede uygulama sonlandırılır. Uygulama Sonrası Nelere Dikkat Etmeliyiz? Hastalar sosyal hayatına hemen dönebilmektedir. Uygulama sonrasında giriş ve çıkış noktalarına 5 gün boyunca günde 2 kere antibiyotikli krem sürülmelidir; 5 gün boyunca yüz üstü yatılmamalı; 3 hafta boyunca aşırı hareketlerden kaçınılmalı ( sakız çiğnemek, elma yemek gibi).3 hafta boyunca masaj yaptırılmamalı, spor yapmamalı ve güneşten korunmalıdır. Uygulamanın Yan Etkileri Var mı ? Yapılan bölgelerde ödem, şişkinlik, deri düzensizliği, gamze oluşumu görülebilir. Bu etkilerin hepsi birkaç gün içerisinde geçmektedir. Diğer Tamamlayıcı Uygulamalarla Beraber Yapılabilir mi ? Tek başına uygulanabilir ya da dolgu, botoks gibi diğer estetik uygulamalar ile birlikte uygulanabilir.”

Haberin Devamı