Gazete Vatan Logo

iPhoneX sizi yüzünüzden tanıyacak... Ekim'de Türkiye'de

Apple, iPhone’un 10’uncu yıl dönümü için tasarladığı ön yüzü tamamen ekrandan oluşan merakla beklenen yeni telefonu iPhone X, sadece sahibinin yüzünü gördüğünde açılacak. ABD fiyatı 999 dolar

iPhoneX sizi yüzünüzden tanıyacak... Ekim'de Türkiye'de

Apple iPhone’un 10’uncu yıl dönümünde görkemli bir tanıtım yaptı. iPhone’un yaratıcısı Steve Jobs’un anısına düzenlenen tanıtım Jobs’un adını taşıyan Steve Jobs Theatre’da gerçekleşti ve tüm dünyada milyonların merakla beklediği yeni iPhone modelleri görücüye çıktı. 3 yeni modelden en heyecan verici olanı ise 10’uncu yıl anısına Roma rakamıyla X (10) adı verilen iPhone X oldu. Bunun yanı sıra iPhone 7’nin gelişmiş modelleri iPhone 8 ve iPhone 8 Plus isimleriyle tanıtıldı. Yeni telefonlarla Apple ilk kez kablosuz şarj etme teknolojisini de kullanıcılarına sunmaya başladı. iPhone 8’lerde stereo hoparlör ve 12 MP optik kamera var. A11 Bionic çip seti ise cep telefonlarında bugüne kadar kullanılan en güçlü işlemci. Suya ve toza dayanıklı olan iPhone 8’in ön ve arka yüzü camla kaplı. iPhone 8 modellerinin ABD fiyatları 699 ve 799 dolardan başlıyor. Türkiye fiyatı henüz belli olmayan iPhone 8’in Ekim’de Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.

Kızılötesi kamera

Akıllı telefonların geleceği olarak ilan edilen iPhone X’in ön yüzü tamamen 5.8 inçlik ekrandan oluşuyor. Tuşun kaldırılması nedeniyle ana ekrana geçiş için aşağıdan yukarıya bir parmak hareketi yapmak gerekiyor. Ancak cihazı tanıtan bile kişinin sahnede ancak 3. denemesinde bunu başarabilmesi bu konuda şimdiden soru işaretleri yarattı. Parmak izi yerine telefon tuş kilidinden yüz tanıma teknolojisi Face ID ile çıkıyor. Kızılötesi ön kamera sayesinde telefon sahibinin yüzünü en karanlık ortamlarda bile tanıyor. Saç tarzı değiştirilse, gözlük takmaya başlanılsa bile sıkıntı yaşanmıyor. Apple’ın iddiasına göre yüz fotoğrafları veya en gerçekçi maskeler bile tuş kilidini açmıyor. Sadece tek yumurta ikizleri birbirlerinin telefonlarını açabilecek. Son yıllarda yazışmalarda çok kullanılan Emoji’lerin yanında yeni telefon ile Animoji geliyor. Emoji ikonları yüz hareketlerinize göre hareket edecek. Telefon Apple’ın yeni işletim sistemi IOS 11 ile çalışacak. iPhone X’in ABD’deki başlangıç fiyatı 999 dolar olarak açıklandı. Türkiye’ye geliş tarihi ise henüz belirsiz.

Haberin Devamı

Apple’ın yeni saati telefonla konuşturuyor

Haberin Devamı

Apple sadece yeni telefonlarını tanıtmakla kalmadı şu an piyasada olan diğer ürünlerinden ikisinin de yeni versiyonlarını tanıttı.

Apple Watch 3: Beklenen ilgiyi görmediği yorumları yapılsa da Apple Watch, Rolex’i geçerek dünyanın en çok satan saati olmayı başardı. Yeni Apple Watch, heyecanla beklenen telefonla konuşma özelliğini de ekledi. Ancak Türkiye’deki GSM operatörleri ile henüz anlaşma yapılmış değil. Yeni saat kalp atışlarınızı ve ritminizi düzenli olarak takip edip bir düzensizlik gördüğünde uyaracak. ABD fiyatı 399 dolar.

Apple TV 4K: Apple’ın televizyona bağlanan mini kutusu artık HD yayınlardan 4 kat daha net görüntü sağlayan 4K video kalitesini destekliyor.

Satışta Rolex’i geçti

Apple Watch, Rolex’i geçerek dünyanın en çok satan saati olmayı başardı. Yeni özellikler eklenen Apple Watch’ın ABD fiyatları ise 249, 329 ve 399 dolara satılacak.

Tim Cook: Geleceğin telefonları...

Apple CEO’su Tim Cook, ‘10 yıl içinde iPhone insanların eline inanılmaz bir güç verdi. Yeni endüstriler oluşmasını sağladı. İnsanların birbiriyle iletişimlerini değiştirdi. Bugün önümüzdeki 10 yıla şekil verecek yeni akıllı telefon teknolojisini tanıtıyoruz’ dedi.

Haberin Devamı