Gazete Vatan Logo

iPhone ve ‘dizüstü’ kârını ikiye katladı

İndeks Bilgisayar, 9 ayda hedeflenen rakamların üzerine çıkarak net satışlarda yüzde 69, net kârda yüzde 99 büyüme kaydetti. Şirket, dizüstü bilgisayar markalarının gücünü arkasına alıp büyürken Apple distribütörlü de sağlam finansal sonuçların elde edilmesinde etkili oldu.

iPhone ve ‘dizüstü’ kârını ikiye katladı

Türkiye’nin önde gelen bilişim teknolojileri firması İndeks Bilgisayar, 2015 yılı üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Şirket, ekonomide yaşanan uzun süreli durgunluğun aksine, hedeflenen rakamların üzerine çıkarak net satışlarda yüzde 69, net kârda ise yüzde 99 büyüme kaydetti. 30 Eylül 2014’te 1 milyar 353 milyon TL net satış gerçekleştiren şirket, 30 Eylül 2015 itibarıyla bu tutarı 2 milyar 287 milyon TL’yı çıkardı. İndeks Bilgisayar, 30 Eylül 2014’te 14 milyon TL olan net kârını ise yaklaşık 14 milyon TL’lik bir artışla 28 milyon TL’lik rekor bir seviyeye çekti.

En büyük artış oldu

2015 yılında katma değeri yüksek teknoloji ürünlerine daha fazla odaklanan şirket, aynı zamanda en çok dizüstü bilgisayar markalarının gücünü de arkasına alarak bu büyümeye imza attı.

Şirketin 2013 yılı sonunda imzaladığı Apple distribütörlük sözleşmesi de sağlam finansal sonuçların elde edilmesinde lokomotif rol oynadı. İndeks, yılın ilk yarısında da büyüme ve net kârda kuruluşundan bugüne kadarki en büyük artışa imza attı. Apple distribütörlüğü ve yeni yatırımlar sayesinde şirket, satışta yüzde 72, net kârda ise yüzde 81’lik bir büyümeye ulaşmıştı.

Haberin Devamı

Index Grup CEO’su Erol Bilecik, Üçüncü çeyrek finansal sonuçlarıyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Yıllar önce hedeflediğimiz 2017 yılında 2 milyar dolarlık teknoloji grubu olma hedefine çok yaklaşıyoruz. Özellikle katma değerli dağıtım yapısına uygun bir şekilde kendi kurumsal yapımızı da yeniden yapılandırırken, ‘4S’ olarak adlandırdığımız software (yazılım), server (büyük sunucular), storage (büyük veri depolama ürünleri) ve services (servisler) alanlarına daha fazla odaklanıyoruz. Net satış ve net karda rekor seviyelere ulaşmamıza yardımcı olan etmenlerden birisi de, iş ortaklarımız ile birlikte önümüzdeki süreçte de sıkı sıkıya tutunmaya devam edeceğimiz bu katma değerli alanlardır.”

200 dev markayı dağıtıyor

1989 yılından beri Türk bilişim sektöründe faaliyet gösteren Index Grup, Türkiye genelindeki bilgisayar firmalarına ihtiyaç duydukları ürünleri temin ediyor. Şirket halen 200’e yakın dünya teknoloji devinin distribütörlüğünü yapıyor. Index’in dağıtımını yaptığı markalar arasında Apple, HP, IBM, Lenovo, Intel, Dell, Asus, LG, Toshiba, Microsoft, Acer, Fujitsu, Epson, OKI, Canon, Kingstone gibi dünya devleri bulunuyor.

Haberin Devamı

‘Yatırımlara devam edeceğiz’

EROL Bilecik, sektördeki liderlik pozisyonlarını daha sağlam temellere dayandıracaklarını ve yatırıma devam edeceklerini söyledi. Bilecik, şöyle konuştu:

“Önümüzdeki yıllarda katma değerli çözümlere yönelik yeni yatırımlarımız ve açılımlarımızla daha yüksek büyüme rakamlarına erişeceğiz. Son kullanıcılar ile birlikte paydaşlarımıza ve yatırımcılarımıza karşı duyduğumuz sorumluluğun ve bu sorumluluğu yerine getirme çabalarımızın, Türkiye’yi teknolojinin ışığında aydınlık bir geleceğe taşıyacağına gönülden inanıyoruz.Dağıtım kulvarındaki liderliğimizi istikrarlı bir şekilde devam ettireceğiz.”