Gazete Vatan Logo

iPhone'lara beklenen özellik geldi

iPhone'lara beklenen özellik geldi

Apple'ın iPhone'u birkaç cesur kullanıcı tarafından su dayanıklılık testine tabi tutulsa da henüz resmi olarak su geçirmez değil. Şimdi yeni bir patent bunun gelecekte mümkün olabileceğini gösteriyor.

Patent bu hafta gün ışığına çıksa da aslında 2014 Haziran ayında kayıt altına alınmış. Tasarımın odak noktasında bağlantı noktalarını korumayı hedefleyen "kendi kendini onarabilen elastomer" veya lastik malzeme yer alıyor.

Kulaklık veya güç kablosu gibi harici jaklar takıldığında bu lastik esneyerek bağlantıya olanak sağlayabildiği gibi çıkarıldığında tekrar eski halini alarak bağlantı noktalarını (port) kapatmaya ve korumaya devam ediyor.

Elastomer'in bazı çeşitleri toz, pislik, gaz ve suya karşı koruma sağlayabildiğinden yeni nesil iPhone'ların daha dayanıklı olacağı şimdiden söylenebilir.

Diğer bazı şirketler de kendi cihazlarında su geçirmez bağlantı noktalarını kullanıyorlar. Sony'nin Z5 ve Samsung'un Galaxy S6 Active modellerinin her ikisi de kulaklık ve güç portlarını özel kapak gerektirmeden koruyabiliyorlar.

Haberin Devamı