Gazete Vatan Logo

iPhone kullananlar daha zeki!

Yapılan son çalışmalar iPhone kullananların Android tabanlı mobil cihaz kullananlara göre daha zeki olduğunu ortaya koydu.

Massachusetts merkezli araştırma şirketi Chitika’nın yaptığı araştırma Alaska, Montana ve Vermont eyaletlerinde iPhone kullanım oranının diğer eyaletlerden çok daha fazla olduğunu gösterdi. Bu eyaletlerin bir diğer özelliği ABD’nin en yüksek üniversite mezunu oranına sahip olmaları.

Bu veriler ışığında iPhone kullanıcılarının daha zeki olduğu sonucuna varan Chitika’ya göre iPhone kullanıcıları sadece zeka olarak değil aynı zamanda maddi olarak da Android kullanıcılarından önde.

BAŞKA ARAŞTIRMALARDA DA BENZER SONUÇLAR ORTAYA ÇIKTI

Chitika’nın yaptığı araştırma bu alanda tek değil. Akıllı telefon kullanıcıları arasında yapılan diğer araştırmalarda da benzer sonuçlara ulaşıldı. Ladbrokes şirketi de yaptığı araştırmada 1000 akıllı telefon kullanıcısına bir zeka testi uyguladı. iPhone kullanıcıları hız ve beyin fonksiyonlarının ölçüldüğü testte 94 saniye ile en hızlı sonuca ulaşan grup oldu. Blackberry kullanıcılarının ise 118 saniye ile en yavaş grup olduğu gözlendi. iPhone kullanıcılarından sonra Google Nexus kullanıcıları 99 saniye ile 2. sırada yer aldı. Testi en hızlı tamamlayan bir Samsung kullanıcısı olsa da Samsung kullanıcıları genel sıralamada 103 saniye ile 3. olabildi. HTC kullanıcıları ise aynı testi 105 saniyede tamamlayarak 4. sırada yer aldı.

Google’ın Android cihazları ABD’de daha fazla satılsa da iPhone ABD’deki en popüler akıllı telefon olma özelliği taşıyor. ABD genelindeki tüm akıllı telefonların %42’si iPhone, 2. en popüler cihaz ise Samsung modelleri.

Haberin Devamı