Gazete Vatan Logo

iPhone Kırılması Zor Bir Rekora İmza Attı!

iPhone kullanım oranları Japonya''da her geçen gün artıyor

MM Araştırma Enstitüsü Ltd''nin yaptığı bir analize göre Japonya''da ki iPhone kullanım oranları %36,6''ya ulaştı. Buda Japonya''da her 3 akıllı telefondan birinin iPhone olduğu gösteriyor ki ortalama fiyatının 600 dolar olduğu bir telefonun bu kullanım oranlarına ulaşmasını büyük bir başarı olarak görmeliyiz.

Geçtiğimiz yılın aynı döneminde %25,5 olan iPhone kullanım oranları bu yılın aynı döneminde %11,1 artarak %36,6''ya ulaştı. Japonya''da bu yıl 14,4 milyon satış rakamına ulaşan Apple bu bağlamda da bir rekora imza attı. Ülkenin en büyük GSM Operatörlerinden biri olan NTT Docomo Eylül ayında yeni nesil iPhone''ları satışa sunmuş ve %11''lik artışın bundan dolayı olduğu belirtilmişti.

1 milyar 300 milyon kişinin yaşadığı Çin pazarında ise dünyanın en büyük GSM Operatörü China Mobile çatısı geçtiğimiz aylarda satış yapmaya başlayan Apple''ın gelen bilgilere göre halen 1 milyon satış barajında olduğu China Mobile tarafından açıklanmakta. Bundan dolayı da Japonya''nın Apple''a gösterdiği bu ilgiyi GSM Operatörleri üzeridnen yapmak yeni nesil iPhonelara haksızlık olacaktır.

Haberin Devamı

Japonya pazarında ikinciliği %13 pazar payı ile Sharp, üçüncülüğü %12,3 ile Sony ve son sırada % 5,7 ile Samsung yeralıyor. Her zaman kaliteli ürünleri ile övünen Japonların önce Apple ve en son olarak Samsung''u tercih etmesi ise oldukça ironik bir durum oluşturduğunu düşünüyoruz.



KAYNAK : Teknolojioku.com - iPhone Kırılması Zor Bir Rekora İmza Attı!

En berbat 10 iPhone 5S kılıfı