Gazete Vatan Logo

MHP'li vekil: İPhone değil 'demo cihaz' kırdım

Brunson krizi sırasında basın mensupları önünde iPhone'unu kırdığı öne sürülen MHP'li milletvekili, iPhone'unu değil, bir demo ürünü kırdığını açıkladı.

MHP'li vekil: İPhone  değil 'demo cihaz' kırdım

Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin gerilmesinin ardından ‘’Brunson yüzünden, Amerikayı protesto edeceğiz diye İPhonu kırdık. Brunson ilk uçağa bindi gitti. Arkadaş, Amerikaya'la aram açıldığına mı yanayım, kırılan İPhone mı üzüleyim, Ajan Brunson’un serbest kalmasına mı kızayım. Kaldık ya la ortada. Iphonumu verin, çok bozuğum ona göre’’ şeklinde bir tweet paylaşan MHP’li milletvekili Cemal Enginyurt’tan yeni açıklama geldi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) oturumda CHP’li milletvekili Özgür Özel'in ‘Önce, ABD'yi protesto etmek için İPhone'u kırıp sonra 'Brunson gidince ortada kaldık, gitti bizim Iphone' diyen biz değiliz.’ şeklindeki sözlerine oturduğu yerden yanıt veren Enginyurt, ‘’Iphone'u kırmadım. İl başkanım yanımda, basın bunu haber yapsın diyerek, demo bir telefonu kırmıştır, maksat bunun haber olmasıydı. Niyetimiz, maksadımız belliydi.’’ şeklinde konuşarak söz konusu olayı açığa kavuşturmuş oldu.