Gazete Vatan Logo

iPhone 8'le ilgili yeni iddia

Apple'ın bir sonraki iPhone modeli hakkındaki çarpıcı söylentilere bir yenisi daha eklendi!

iPhone 8'le ilgili yeni iddia

Teknoloji devi Apple'ın bir sonraki akıllı telefon modeli iPhone 8 hakkında şimdiden ortalıkta dolaşan söylentiler oldukça farklılık gösterse de, çoğu iddianın ortak paydasından biri cihazın bu sefer gerçekten daha önceki hiçbir Apple telefonuna benzemeyeceği yönünde.

MacRumors'da yer alan habere göre, Barclays Research analistleri tarafından yapılan en yeni tahminler de yeni iPhone'un çerçevelerden tamamen kurtulacağını ve kavisli bir ekrana sahip olacağını iddia ediyor.

Apple'ın tedarik zinciri içerisinde bulunan kaynakların analistlere aktardığına göre cihazın tasarımında henüz yüzde 100'lük bir kesinliğe ulaşılmış değil, fakat çok yüksek bir ihtimalle Apple'ın ekran kenarlarından çerçeveleri kaldırarak bir alan açma yoluna gideceği belirtiliyor. Diğer bir sürpriz ise, yeni iPhone'un Galaxy S7'dekine benzeyen kavisli bir ekran yapısına sahip olacağı şeklinde.

Rapora göre bütün bu değişikliklerin sonucunda iPhone 8'in ekran boyutunda da değişiklikler yaşanması olası. Buna göre mevcut sırasıyla 4.7 inç ve 5.5 inç'lik iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'taki ekran boyutları yeni iPhone'larda 5 inç ve 5.8 inç olarak karşımıza çıkabilir.

Haberin Devamı