Gazete Vatan Logo

iPhone 8'in bataryası nasıl olacak?

Henüz tanıtılmasına ve satışa sunulmasına aylar olsa da, Apple'ın yeni iPhone modeli hakkındaki dedikodular dur durak bilmiyor. Son dedikodular da iPhone 8'in bataryası hakkında.

iPhone 8'in bataryası nasıl olacak?

Apple tarafından tanıtılacak olan bir sonraki iPhone modeli için şimdiden söylentiler aldı başını yürüdü. Ekran, dokunmatik panel, işlemci gücü derken, şimdi sıra geldi bataryaya...

Aynı boyutta kasaya bu batarya nasıl sığacak?

Görünüşe göre iPhone 8, iPhone 7 ile aynı kasa boyutuna sahip olacak fakat içerisinde daha uzun kullanım ömrü sağlayacak olan bir batarya yer alacak. Hatırlarsanız iPhone 7'nin bataryası 2.700 mAh, iPhone 7 Plus'ın bataryası ise 2.900 mAh kapasiteye sahipti. Bu da bizleri en az 3.000 mAh'lık kapasiteye sahip bir iPhone 8 bekliyor demek oluyor.

Genellikle batarya ömrünün uzaması, cihazların büyümesi anlamına gelir. Apple bu sorunu bir şekilde çözmüş gibi görünüyor. İddialar ise uzun süredir Teknoloji alanında ortaya attığı başarılı iddiaların sahibi olan analist Ming-Chi Kuo tarafından yayıldı. Doğal olarak söylediklerini ciddiye almak mantıklı olabilir. Peki Apple bu işi nasıl başardı? Bu sorunun cevabının kesinlikle cihazın ekranı ve mantıksal çevrim kartıyla alakalı olması gerekiyor. Zaten iPhone 8'in 5.1 ya da 5.2 inç'lik bir ekran boyutuna sahip olacağı tahmin ediliyor. Bu boyut 4.7 inç'lik ekrana sahip olan iPhone 7'den büyük ama cihazın kasasını aynı boyutta tutarak ekranı büyütmek de mümkün. Zira iPhone 7'nin ekran çerçevesi oldukça geniş. Son olarak da Kuo'ya göre Apple, iPhone 8 ile birlikte yeni bir mantıksal çevrim kartına geçiş yapacak. Bununla birlikte de içerisinde bulunan elementlerin boyutlarını biraz daha ufaltarak, daha yüksek kapasiteli bir bataryaya yer açmış olacak. Bu iddiaların ne kadarının doğru olacağını zamanla göreceğiz ama tekrar hatırlatalım, Ming-Chi Kuo oldukça isabetli tahminleriyle bugüne dek güvenilir bir kaynak olduğunu defalarca kanıtlamış bir isim.

Haberin Devamı

Kaynak: Shift Delete