Gazete Vatan Logo

iPhone 8 hangi özellikler ile çıkacak!

iPhone 8 özellikleri ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Apple iPhone 8 model telefonlarında kablosuz şarj etme özelliği ekleyecek. iPhone 8 ile ilgili detaylar haberimizde...

iPhone 8 hangi özellikler ile çıkacak!

Apple markasının iPhone 8 ile bir ilke daha imza atacağı konuşuluyor. Ortaya atılan iddiaya göre Apple iPhone 8 modelini kablosuz şarj özelliğiyle üretecek. iPhone 8 almayı düşünenler için konuyla ilgili ayrıntılar haberimizde yer alıyor.

Sharp’ın CEO’su Tai Jeng-wu’nun yeni iPhone modeli hakkında açıklamada bulunmasının ardından iPhone 8 ile ilgili bir başka iddia daha ortaya atıldı. Apple’a yakın kaynaklardan Nikkei’ye göre Apple’ın cihazlarının üretiminden sorumlu olan Foxconn, iPhone 8‘de kullanılmak üzere tamamen kablosuz şarj modülleri testleri gerçekleştiriyor.

Geçtiğimiz Şubat ayında Apple’ın kablosuz şarj alanında çalışmalar yapan Energous isimli şirketle çalıştığı iddia edilmişti. Bloomberg‘in bu yılın Ocak ayında paylaştığı bir haberde de Apple’ın tamamen kablosuz bir şarj teknolojisi üzerinde çalıştığı ifade edilmişti. Bloomberg, gelecekte piyasaya sürülecek iPhone’ların ve iPad’lerin duvar prizine ihtiyaç duymadan şarj edilebileceğini belirtmişti. Cupertinolu şirketin kablosuz şarj teknolojileriyle ilgili çalışmalar yürüten uBeam şirketinden mühendisleri de bünyesine katması bu iddiaları kuvvetlendiriyor.

Haberin Devamı

Bilindiği üzere şu anki kablosuz şarj teknolojisinde mobil cihazların edilmesi kablosuz şarj dock’ları sayesinde gerçekleşiyor. Bu işlem için kullanıcıların mobil cihazlarını şarj dock’larına yerleştirmesi gerekiyor. Apple’ın üzerinde çalıştığı belirtilen yeni kablosuz şarj teknolojisinde iPhone veya iPad’lerin şarj edilmesi arada mesafe varken bile gerçekleşebileceği belirtiliyor. Duvar prizine ihtiyaç duymadan şarj edileceği belirtilen cihazların büyük bir olasılıkla odaya konacak ekstra bir cihaz yardımıyla şarj edilme ihtimali kuvvetle muhtemel.