Gazete Vatan Logo

iPhone 8 ekranı için büyük iddia!

iPhone 8'de kullanılacak olan ekranla ilgili yeni söylentiler var... Sizce Apple bunları gerçekten yapacak mı?

iPhone 8 ekranı için büyük iddia!

Apple içerisinden bilgi sağlayan meşhur "konuya yakın kaynaklar", firmanın iPhone 8 için kavisli OLED ekranlar üzerinde çalıştığını söylüyorlar. Bu tür ekranlar şu an Samsung'un Galaxy S7 Edge telefonunda kullanılıyor

Wall Street Journal ile konuşan kaynaklara göre Apple, parça tedarikçilerinden "Samsung'un ekranlarından daha yüksek çözünürlüklü" ekran prototipleri de talep etti. Apple'ın çözünürlük konusunda şimdiye kadar bir adım geriden gelmeyi tercih ettiğini gördük; bu yüzden bu dedikodular iPhone 8'de gerçekten de büyük değişikler olabileceğini işaretini veriyor olabilir. Ancak bu prototipin gözden geçirilen 10 farklı modelden sadece biri olması, piyasaya hiç sürülmeyebileceğinin de işareti.

Yüksek çözünürlüklü bir iPhone 8 gerçek olsa bile Apple, bu özelliği pahalı olan iPhone modeline saklayabilir. OLED ekranlı iPhone 8 ise gerçeğe daha yakın duruyor. Birkaç kez ipucu aldığımız kavisli OLED ekranlı iPhone 8, daha canlı görüntüler sunabilir ve Apple'ın gelecek için planladığı katlanabilen iPhone'ların yolunu açabilir.

Haberin Devamı

QHD'den yüksek bir çözünürlüğün VR'dan fazla çok önemli bir faydasının olacağını düşünmüyoruz. Apple bu alan ile şimdiye kadar çok fazla ilgilenmediğinden ve daha çok artırılmış gerçekliğe göz attığından, yüksek çözünürlük söylentisine inanmak biraz zor.

Yine de iPhone 8'in çıkmasına daha 10 ay var ve Apple'ın ekran üzerinde düşünüp taşınmak için çok zamanı olacak.