Gazete Vatan Logo

iPhone 8'de sürpriz!

iPhone 8 için yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Apple tarafından Eylül ayında duyurulması beklenen iPhone 8 için yepyeni bir özellik gündemde!

iPhone 8'de sürpriz!

Apple'ın patent başvuruları MacBook, iPhone ve iPad'lere gelecek yeni özellikler için bize fikir veriyor. Şirketin son aldığı patent iPhone 8'deki bir özelliğe işaret ediyor.

Apple yüz tanıma patenti aldı

Yeni iPhone'da ekranın tamamen çerçevesiz olacağı beklentisi, kimlik doğrulamanın nasıl yönteminin nasıl olacağı sorularını akıllara getiriyor. KGI analisti Ming-Chi Kuo, Apple'ın yüz tanıma Teknolojisi ile kimlik doğrulamayı gerçekleştireceğini iddia ediyor. Kuo'un bu iddiası Apple'ın aldığı son patentle teyit edilmiş gibi görünüyor.

Appleinsider'ın haberine göre Apple'ın aldığı "Derinlik bilgisini kullanarak geliştirilmiş yüz algılama" patenti, kameranın bir sahnenin derinlik haritasını yakalamasına ve o sahnede insan yüzlerini almasına olanak tanıyan yeni yüz algılama yöntemi hakkında ayrıntılı bilgi veriyor. Bir yüz tespit edildiğinde (veya birden fazla yüz), her yüz için bir pencere tanımlanıyor ve derinlik pencerenin nerede göründüğüne bağlı olarak ölçeklendiriliyor.
Geçen ay KGI analisti Ming-Chi Kuo yayınladığı bir raporda iPhone 8'de (iPhone X, iPhone Edition) 3D özellikli devrimci" ön kamera ve kızılötesi modülünün yer alacağını iddia etmişti. Tim Cook'un arttırılmış gerçekliğin iPhone'da yeni teknolojilerin kullanılabilmesi için bir anahtar olacağını belirtmesi de yeni iPhone'da yüz tanıma teknolojisi olacağına bir işaret olarak düşünülebilir.

Haberin Devamı