Gazete Vatan Logo

İphone 7 pil ömrü test edildi!

İphone 7 için yapılan testler devam ediyor. Son olarak Apple'ın dünyada milyonlarca satan amiral gemisi İphone 7'nin pil ömrü test edildi. İşte İphone 7'ye dair ayrıntılar...

İphone 7 pil ömrü test edildi!

İphone 7 dünyayı kasıp kavurmaya devam ediyor. İphone 7 için yapılan analizlerin ardı arkası kesilmiyor. Son olarak İphone 7 için pil testi yapıldı. Şimdiden milyonlarca kullanıcısı bulunan İphone 7 pil testini geçebildi mi? İşte detaylar...

Bağımsız bir kuruluş tarafından gerçekleştirilen testin sonucunda iPhone 7 en kötü batarya ömrüne sahip olan cihaz olarak tespit edildi. Ancak endişeye gerek yok, iPhone 7'nin performansı hala zirvede.

Birleşik Krallık merkezli bir test kuruluşu olan Which?, hangi telefonların pil ömründe en iyi olduğunu görmek için bir test gerçekleştirdi. Markaların son model amiral gemilerini içeren testlerin sonucunda iPhone 7'lerin en kötü batarya ömrüne sahip olduğu ortaya çıktı. Son derece titiz şartlar altında gerçekleştirilen testlerde adil olarak işlem yapıldığı da göz önüne alındığında, iPhone 7 almak için şimdi bir kez daha düşünebilirsiniz.

HTC 10, LG G5, Samsung Galaxy A7 ve Apple iPhone 7 arasında gerçekleştirilen testlerde telefonların konuşma süreleri ve batarya süreleri karşılaştırıldı. Yapılan açıklamalarda adil olmak adına testlerin organizasyona ait özel telefon ağ simülatörleriyle yapıldığı da belirtildi. Ayrıca test sırasında telefonların ekran parlaklıklarının aynı olduğu da özellikle belirtildi. İki aşamalı olarak gerçekleştirilen testler, ilk olarak 3G mobil veri araması baz alınarak gerçekleştirildi ve sonuçlar şu şekild açıklandı:

Haberin Devamı

iPhone 7 Konuşma Süresi ve Batarya Dayanıklılığı Testi

Mobil veri üzerinden arama yapıldığında iPhone 7, 615 dk'lık performans ile sonuncu olurken, HTC 10 ise 790 dk'lık süre ile en güçlü pile sahip telefon oldu. İlk test sonuçlarına bakıldığında iPhone 7 sonuncu olmuş olsa da aradaki farkın fazla olmadığı göze çarpıyor. Bu testin ardından 3G üzerinden normal konuşma süreleri ölçüldüğünde de bu sefer iPhone 7 rakiplerinin bir hayli gerisinde kalıyor. Konuşma süreleri açısından ortaya çıkan sonuçlar şu şekilde:

İkinci test sonuçlarında da HTC 10 tekrar zirvede yer alırken, iPhone 7 yine en sonda yer alıyor. Böylece iPhone 7'nin en kötü bataryaya sahip olduğu da kanıtlanmış oldu. Ancak bu testlerde iPhone 7 yerine iPhone 7 Plus kullanılmış olsaydı o zaman daha farklı sonuçlar çıkabileceğini de belirtelim.

Haberin Devamı