Gazete Vatan Logo

İphone 7'nin maliyeti ne kadar? Suya dayanıklılığı test edildi!

İphone 7 satışa çıktığı andan itibaren tüm dünyada ses getirdi. Apple'ın yeni telefonu İphone 7 hangi özelliklere sahip? İphone 7'nin maliyeti ne kadar? eni telefonun suya dayanıklılığı test edildi. İşte detaylar...

İphone 7'nin maliyeti ne kadar? Suya dayanıklılığı test edildi!

Heyecan ile beklenen Apple'ın yeni telefonu İphone 7çıktı. İşletimcisi,kamerası ve suya dayanıklılığı ile dikkat çeken İphone 7'nin fiyatı dikkat çeken konuların başında geliyor. İşte merak edilen detaylar ve İphone 7'nin öne çıkan özellikleri....

Geçtiğimiz hafta satışa çıkan Apple iPhone 7 milyonlarca kullanıcıya ulaştı. Yenilenen bir tasarım ve daha yüksek bir donanım seviyesiyle Apple sevenlerin eline ulaşan telefonun kaç paraya mal olduğunu merak ediyor musunuz? Ülkemizde 3000-3500 TL aralığında satışa çıkması beklenen telefonun kaç paraya üretildiğini görmek şaşırtıcı olacak.

İPHONE 7'NİN MALİYETİ

iPhone 7’nin içerisinde yer alan donanım bileşenleri ortaya çıktı ve tek tek araştırıldı. iPhone 7’nin parçalarını bir araya getirmek için Apple’ın harcadığı parayı aşağıda bulabilirsiniz. Ancak bu rakamlar arasında tabii ki AR-GE ve operasyon giderleri yer almıyor. Telefon ülkemizde 3000-3500 TL aralığında satışa çıkacak. ABD fiyatı ise baz model için 649 Dolar. Şimdi gelin 128 GB depolama alanı sunan iPhone 7’nin içerisinde yer alan parçaların kaç para olduğuna bakalım.

Haberin Devamı

• Ekran: 37 Dolar

• Batarya: 4 Dolar

• Kameralar: 26 Dolar

• Anakart: 74 Dolar

• Hoparlörler: 11.50 Dolar

• Alüminyum gövde: 22 Dolar

• Diğer parçalar: 117 Dolar

Hepsini topladığımız yaklaşık olarak 292 Dolarlık bir maliyet ortaya çıkıyor. 128 GB depolama alanı sunan iPhone 7’nin ABD’deki satış fiyatı 750 Dolar. Yani cihaz üretim maliyetinin iki katından daha yüksek bir fiyata satılıyor.

İPHONE 7'NİN SUYA DAYANIKLILIĞI TEST EDİLDİ

iPhone 7 piyasaya sürüldüğünden bu yana cihazla ilgili birçok test gerçekleştirildi. Özellikle Apple’ın ilk kez bir cihazında suya dayanıklılık özelliği sunması, testlerin bu alana yoğunlaşmasına neden oldu. Yapılan yeni bir testte ise iPhone 7‘nin azgın sörf dalgalarıyla nasıl başa çıktığı görülüyor.
Yapılan testlerin ilkinde iPhone 6s sörf tahtasına takılarak test ediliyor. Bilindiği üzere Apple açıklamasa bile iPhone 6s’in iç kısmında su geçirmeyi kısmi şekilde engelleyecek bir lastik bulunuyor. Bu nedenle de cihaz suya dayanıyor. Fakat uzun süreli kullanımın ardından cihaz tamamen bozuluyor. Daha sonrasında ise test sırası iPhone 7’ye geliyor ve cihazın gayet iyi bir iş çıkardığı görülüyor. Uç bir test olsa da cihazın suya dayanıklılığıyla ilgili ipuçları veren videoya haberin görselinden ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı