Gazete Vatan Logo

iPhone 6 Plus neden eğiliyor?

Apple'ın son gözdesi İphone 6 için kullanıcılar ne sebepten eğildiğini ve böyle bir telefonun nasıl korunabileceğini merak ediyor.

Apple’ın son gözdesi iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modelleri 9 Eylül tanıtımı ile Türkiye ve çok sayıda ülkede kocaman ses getirmişti. Satışların başlamasıyla ortak iPhone Plus tekrar popüler geldi. Fakat bu kez üstün nitelikleri itibariyle değil, telefonun bükülebildiğe dair iddialar iPhone 6 Plus’ı gündeme taşıdı. iPhone 6 Plus’ın neden eğildiğini ve böyle bir telefonun nasıl korunabileceğini araştıran Mobilcadde profesyonel ekibi, bu telefonu merak edenler ve satın alanlar için tedbir oluşturacak bir takım yolları paylaştı.

iPhone 6 Plus’ı satın almak ve arzulayan ve hatta satın saha bu ürünü satın alanların merak ve kaygı arasında takip ettiği bu konu uzun zaman gündemden düşmeyecek bu şeklinde görünüyor. İddialara nazaran iPhone 6 Plus’ı, kot pantolunun ön cebinde uzun zaman taşımak, telefonun eğilmesine neden oluyor. Konuyla ilgili sosyal medyada paylaşılan görseller ve konu için atılan tweetlerden sonra, meşhur telefon inceleme Youtube kanalı Unboc Therapy editörü Lewis’in paylaştığı inceleme, bütün bu menfi yorumları kanıtlar nitelikte. İncelemede iPhone 6 Plus’ı el gücü kullanarak test eden editör, daha ilk hamlede iPhone 6 Plus’ın büküldüğünü gözlemliyor. Birçok telefon için tıpkı testi oluşturan Lewis, daha öncelikle Samsung Galaxy Note 3 için de tıpkı testi yapmıştı lakin Note 3, üçüncü zorlamadan sonra hafif bir eğilme göstermişti. iPhone 6 Plus’ın daha ilk denemede bu kadar duygulu cevap vermesi, Apple severlerin aklında soru göstergesi oluşturdu.

Haberin Devamı

Bükülmenin sebebini dar kot pantolonlar, veya yüksek basınç uygulamak olduğunu ifade etmek elbette doğru olur lakin iPhone 6 Plus’ın materyalinde de problem olduğunu öngörebiliriz. Apple, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus için öteki telefon modellerinden değişik şekilde daha geniş bölgede alüminyum kullanıyor. Alüminyum, yumuşak bir madeni bulunduğu için, göze çarpan basınç ve baskı kuvvetiyle kolaylıla biçim değiştirebiliyor. Ayrıca telefonun bükülme noktayı genelde ses kısma tuşu altından gerçekleşiyor. iPhone 6 Plus’ın ses kısma tuşu altında güçsüz bir noktası bulunduğu da bariz açık bir biçimde görünüyor.

Haberin Devamı

Apple’ın iPhone 6 Plus Bükülmesi İçin Yanıtı

iPhone 6 Plus için bu menfi yorum ve videolar internette gezinirken, Apple’ın iddialar için cevabı gecikmedi. Soru işaretlerini ortadan kaldırmak ve kullanıcılarına itimat sağlamak için, bir kaç gazeteciyi test yaptığı laboratuvarlara çağrı etti ve test aşamalarını incelemelerine izin verdi.

İnternette yayınlanan videoda, kuruluş yeni cihazlarını sunmadan öncelikle 15 bin tane ürünü belirli testlerden geçirmiş. Testler kapsamında telefonlara 25 kilo ağırlık baskı uyguluyor ve dayanıklılığını kanıtlamak için cihazlar makinalar sebebi ile bükülüyor. Buna karşın cihazlar hiç bir biçimde hasar görmüyor.

iPHONE 6 PLUS’U BÜKÜLMEYE KARŞI NASIL KORURUM?

Apple’ın iPhone 6 Plus için yapmış bulunduğu İzah ve yayınladığı video her ne kadar bu ürünü satın alanların içine su serpse de, akıllardaki soru işaretini % ortadan kaldırmıyor. Sadece iPhone şekilde değil bütün akıllı telefonlara bakılınca son derece duygulu ve darbeye yatkın materyalleri bulunduğu görülüyor. Yüksek meblağlar ödeyerek sahip olunan bu cihazlardaki herhangi bir çizik dahi kullanıcının canını sıkabiliyor. O sebeple Mobilcadde profesyonel takımı bütün akıllı telefonları ve iPhone 6 Plus’ı bükülmeden korumak için telefon kılıfı kullanımı gerektiğini önemle vurguluyor. Sert plastik malzemeden imal edilen rubber kılıflar, kapaklı kılıflar ve bumper çerçeve kılıflar telefonu bir kalıp bünyesinde tutuyor ve darbelere karşı koruduğu bu şeklinde biçim değişikliğine karşı da koruma sağlıyor. Ayrıca ekran koruması için ekran filmleri kullanımı çizikleri önlediği bu şeklinde cam ekran koruyucular da gene hem darbeleri hem de telefon ekranına uygulanabilecek herhangi bir biçim bozukluğunu önlüyor. Eğer iPhone 6 Plus satın aldıysanız veya edinmeyi düşünüyorsanız, telefonunuz için lüzumlu önlemleri almanız gerekiyor. Apple her ne kadar itimat veren açıklamalar yapsa dahi, en kaliteli materyalden imal edilen cihazların dahi korumasız kullanıldığında, riskin yüksek olduğunu unutmamakta yarar var.

Haberin Devamı