Gazete Vatan Logo

İphone 4 kullanım süresi doluyor mu?

Apple'ın lokomotif telefonlarından İphone 4 için kullanım süresi doluyor mu? İphone 4 kullanıcıları tarafından merakla beklenen açıklama Apple'dan geldi. İşte İphone 4 için yaşanan son gelişmeler ve Apple'dan gelen açıklama...

İphone 4 kullanım süresi doluyor mu?

İphone 4 artık miadını dolduruyor. Apple'ın en çok satan telefonlarından olan ve hali hazırda milyonlarca kullanıcısı bulunan İphone 4 için çeşitli hizmetler durdurulacak. İşte İphone 4 hakkında tüm ayrıntılar...

iPhone 4 kullanıcılarının dikkate alması gereken önemli bir gelişme söz konusu. Buna göre iPhone 4 kullanıcılarının bundan böyle oldukça dikkatli olmaları gerekecek, zira Cupertinolu firma bu ay sonu itibariyle söz konusu model için onarım ya da parça hizmetleri için desteği durduracak.

Macotakara'da yer alan rapora göre iPhone 4'ün yanında 2010 model 13 inç MacBook Air, üçüncü nesil AirPort Extreme ve ikinci nesil Time Capsule için sunulan destek de yine 31 Ekim itibariyle durdurulacak. Aynı şekilde, ilk nesil iPad için de yolun sonu, aynı tarihte gelecek. Firmanın, üretmeyi durdurduğu cihazlara verdiği desteği beş yıllık bir aradan sonra kestiği düşünülürse, bu duruma çık da şaşırmamak lazım.

Diğer yandan bu kaidenin tek istisnalarının da Kaliforniya ve Türkiye için geçerli olduğunu söyleyebiliriz. Zira üreticilerin bu yerlerde, kanunlar nedeniyle, cihazlara sundukları desteğin yedi yıl boyunca devam etmesi gerekiyor. Dolayısıyla Türkiye'deki iPhone 4 kullanıcılarının aslında halen önümüzdeki iki yıl daha resmi bir destek almaya devam etmeleri mümkün.

Haberin Devamı

Bu iki bölge haricinde ise iPhone 4'ün günlerinin artık sayılı olduğunu söylemek pek yanlış olmayacak.