Gazete Vatan Logo

İpekler İnşaat'tan 100 milyon dolarlık yatırım!

Dev inşaat projelerini hayata geçiren İpekler İnşaat yönetim kurulu başkanı Adem Peker Pendik'e 100 milyon dolar yatırımla 22 katlı rezidans yapıyor.

Hayata geçirdiği yatırım ve projelerle dikkat çeken İpekler İnşaat dev bir projeyle İstanbul Anadolu yakasının çehresini değiştirmeyi hedefliyor. Pendik merkezli proje 2 7 bin 300 metre kare üzerine kurulacak dev bir rezidansı kapsıyor. Ultra lüks olarak yapılan ve ünlü mimarlar tarafından çizilen projede birçok inşaat firmasının yapamadığı ayrıntılara da yer verildi. Mavi Kule adı verilen 22 katlı rezidansın en üst katı olan 22. katına açık yüzme havuzu ve onun da üstüne jakuzi yerleştirildi. Dünyada örnekleri bulunan fakat Türkiye'de bulunmayan Mavi Kule projesine sahip olanlar gökdelenin en üst katında denize girme zevkini yaşayacak.

Proje hakkında detaylı bilgi için tıklayın!

DEV PROJE START VERDİ
İstanbul'un en güzel mavisi sloganıyla yola çıkan proje; Aydınlı Yolu Caddesi, Bademli Cami yanı Pendik bölgesine inşa edilecek. İlk kazmanın vurulduğu proje için 100 milyon dolarlık yatırım yapılacak. Daha önce yaptığı dev inşaat projeleri ve 19 milyon dolarlık hibe okul projeleri ile adından sıkça söz ettiren hayır sever iş adamı, İpekler İnşaat Yönetim kurulu başkanı Adem Peker proje hakkında bilgi verdi. Türkiye'de ilk kez yapılan bir projeye start verdiklerini hatırlatan Peker, "İstanbul'un Anadolu yakası Avrupa gibi şanslı değil. Kapsamlı projeleri Anadolu yakasında görmek çok mümkün değil. Mavi Kule sadece Pendik bölgesinin değil Anadolu yakasının çehresini değiştirecektir" dedi.


SOSYAL YAŞAM MERKEZİ
Projede en ince ayrıntıyı bile titizlikle düşündüklerini ve Mavi Kule'nin bir cazibe merkezi olacağını söyleyen Adem Peker, "Alış veriş merkezleri, dükkan ve iş yerleri, cafe ve restaurantlar tüm bölge insanlarına hitap edecek. Rezidans içindeki kapalı ve açık yüzme havuzları, saunalar, hamam, cafe bar, yürüyüş parkurları, tenis kortu, basketbol ve voleybol sahaları, 22 katta bulunan açık yüzme havuzu ise Mavi Kule'de yaşayanların üye olabileceği Mavi Clup kullanıcılarına hizmet edecek. Çocuk oyun alanları, sinema ve alış veriş mekanları da Mavi Kule sahiplerinin kullanımına sunulacak" dedi.

KAYA ZEMİN, DEPREME DAYANIKLI
Mavi Kule'nin inşa edildiği bölge tamamen kaya zeminden oluşuyor. Uzmanların en sağlam zemin raporu verdiği arazide temel çalışmaları başladı. Binalar ise radye jeneral temel üzerine betonarme konvansiyonel sistem ile inşa edilecek. Isı yalıtımının yanı sıra ses yalıtımın da yapıldığı Mavi Kule'nin vizyon bir proje olduğunu söyleyen Peker, "100'e yakın dairesi satışa sunuyoruz. Tüm daireler deniz manzaralı. Evlerimizden muhteşem bir adalar, körfez ve Marmara manzarası görülüyor. Projemizin televizyon ve gazete reklamları yakında başlayacak" dedi.

Haberin Devamı