Gazete Vatan Logo

İpek Yolu dijitalleşmeli

BRICA Zirvesi’ne katılan Siemens AG Yönetim Kurulu Üyesi Neike, Siemens’in BRI kapsamında, köprüler kurarak iş birliğine ciddi katkılar sunacağını söyledi. Siemens Türkiye CEO’su Gelis de İpek Yolu’nun dijitalleşmesinin BRI açısından önemini vurguladı

İpek Yolu dijitalleşmeli

Çin hükümeti tarafından 2013 yılında açıklanan Kuşak ve Yol Girişimi’nin (BRI) iş dünyasındaki yansıması olarak nitelendirilen BRICA’nın (Kuşak ve Yol Sanayi ve Ticaret Birliği) İstanbul Zirvesi düzenlendi. İlki Mısır’da düzenlenen zirve, bu kez Türk Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleşti. Zirvede, Siemens AG Yönetim Kurulu Üyesi Cedrik Neike ile Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis yer aldı.

3 temel hedef

Bu önemli buluşmaya destek veren Siemens, BRI çerçevesinde gerçekleşecek büyük yatırımlara özellikle enerji yönetimi, ulaşım altyapısı ve dijitalizasyon alanlarında katkı sunmayı hedefliyor. Dijital İpek Yolu vizyonuyla hareket eden Siemens, Haziran’da da Çin’in başkenti Pekin’de “Bağlanmak, Yaratmak, İş Birliği Yapmak’’ başlığıyla ayrı bir BRI Zirvesi düzenlemiş ve bu konudaki yol haritasını masaya yatırmıştı.

İstanbul’daki zirvenin ‘Kuşak ve Yol Girişimi’ panelinde konuşma yapan Cedrik Neike, BRI’ın çağımızın en kapsamlı girişimleri arasında yer aldığına vurgu yaptı.

Haberin Devamı

Neike, şunları söyledi: “Siemens olarak BRI’ı destekleyerek 3 temel hedefe ulaşmayı amaçlıyoruz. İlk olarak, girişim içinde yer alan ülkelerdeki proje ortaklarımız ve müşterilerimizle iş birliği kurarak, BRI ülkelerinin kritik projelerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmak. İkinci olarak, farklı ekonomik bölgeler, iş ortakları ve ülkeler arasında köprü kurma misyonunu üstlenerek çok taraflı iş birliğini artırmak. Üçüncü olarak da Dijital İpek Yolu olarak adlandırdığımız BRI’ın başarılı bir geleceğe sahip olabilmesi için dijitalizasyon konusunda ciddi destek sunmayı ve bu geleceği şekillendirebilmeyi amaçlıyoruz.”

Desteklemeye devam edeceğiz

SIemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis de katıldığı ‘Dijital Kuşak ve Yol’ panelinde şöyl e konuştu: “Dijitalizasyon konusunda gerçekleştireceğimiz atılımlarla BRI’yı tek seferlik bir dizi altyapı projesi olmanın ötesinde, gerçek bir ‘Dijital İpek Yolu’na dönüştürebiliriz. Bu girişim kapsamında projeleri desteklemeye devam edeceğiz.”

Haberin Devamı