Gazete Vatan Logo

İpek Kıraç ve Filli Boya’nın patroniçesi ilk kez listede

Geçen yılla karşılaştırıldığında bu yıl vergi rekortmenleri listesine giren isimler Mehmet Sinan Dereli, Mehmet Salih Dereli, Adem Sak, Nurdane Tekmen, Zeynep Soykan, Erol Toksöz, Sebahat Toksöz, Ahmet Akın Umur, Haydar Köseoğlu, Osman Turgay Durak, Ali Ahmet Kocabıyık, Mehmet Celal Gökçen, Ahmet Afif Topbaş, Erdoğan Demirören, Asım Kocabıyık, Nihat Şahsuvaroğlu, Celal Hasan Umur, Aysel Gürsaçer, Ömer Celal Umur, Tevfik Adnan Gür, Kohen İzi, Ali Can Verdi, Mark Benmayor, Tülay Aksoy, Necla Gündoğdu, Hüseyin Avni İbrahimağaoğlu, Onur Çetinceviz, Mehmet Çakmak, Demir Karamancı, Muharrem Pehlivanoğlu, Veli Ergin İmre, Mustafa Eraslan, Sevda Gülçelik, İpek Kıraç, Tuncay Özilhan, Sezgin Gözde Akpınar, Ali Pehlivanoğlu, Süleyman Çetinsaya, Firuz Kanatlı bulunuyor. Peki rekortmenler arasındaki yeni isimler kim?

* Adem Sak, Burdur’un vergi rekortmenlerinden. AS Çimento, Ado Beton, Çağlar Plastik ve Adoport’un Yönetim Kurulu Başkanı.

* Nurdane Soykan, Malatyaspor eski Başkanı Nurettin Soykan’ın kızı. Ailenin Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesine bağlı Harmanlı beldesinde kömür ocakları var.

* Erol Toksöz, Sanovel’in sahibi Tokgöz Holding’in kurucusu. TMSF’ye Bayındır Grubu’ndan geçen Sagra’yı alıp, kendi gıda şirketi Sanset’in çatısı altında yeniden yapılandırdı. Eşi Sebahat Aksöz de rekortmenler listesine girdi.

* Ahmet Akın, Celal Hasan ve Ömer Celal Umur’dan oluşan Umur Ailesi, 2006’nın rekortmenlerinden. Aile, Şark Tütün’ün sahibi.

* Mehmet Celal Gökçen Bursa’nın vergi rekortmenlerinden. Rekortmenler listesindeki İsmail Tarman ile birlikte Bursa Çimento’nun ortaklarından, Gökçen Grup’un başkanı. Turizm ve tekstil yatırımları da var.

* Ahmet Afif Topbaş BİM marketlerinin ortağı. Son 6 yılda hızla büyüyen şirketin mağaza sayısı 2010 sonunda 2 bin 951’e çıktı. BİM’in 2005’te 1 milyar 673 milyon lira olan cirosu, 2010’da 6 milyar 573 milyon lira oldu.

* Nihat Şahsuvaroğlu, 2000 yılına kadar aralarında Ford, Citroen, Isuzu, BMC, Mitsubishi, Peugeuot ve Tofaş’ın da bulunduğu toplam 11 markanın bayiliğini yaptı. Koreli ünlü SUV markası SsangYong’un Distribütörü oldu, markayı 2 yılda pazar lideri yaptı.

* Necla Gündoğdu, İstanbul Korse Merkezi’nin sahibi. Şirket, Biominera markasıyla cilt bakım ve güzellik ürünleri, korse satışı yapıyor.

* Mustafa Eraslan ise doktor. Clavis markasıyla hemoroidden kalp ve damar problemlerine kadar birçok hastalık için internetten ilaç satıyor.

* Tülay Aksoy, Anadolu Grubu’nun kurucularından İzzet Özilhan’ın kızı... Adana’nın vergi rekortmenlerinden. Adana’da tarım işletmeleri var.

* Sezgin Gözde Akpınar, Filli Boya olarak bilinen Betek Boya ve Kimya Sanayi’nin başkanı... Birkaç yıl önce babası vefat edince 29 yaşında şirketin başına geçti.

* Muharrem Pehlivanoğlu ve Ali Pehlivanoğlu, İzmirli Pehlivanoğlu Şirketler Grubu’nun sahiplerinden. İzmir’in vergi rekortmenleri arasındalar... Grubun Ege bölgesi ve çevresinde 103 mağazası, 1.500’e yakın personeli var.

Haberin Devamı