Gazete Vatan Logo

iPad Pro'ya Apple Pencil ile 3D Touch etkisi!

iPad Pro'ya Apple Pencil ile 3D Touch etkisi!

Apple'ın yeni 3D Touch fonksiyonu şu anda sadece iPhone 6S ve 6S Plus modellerinde kullanılabiliyor. Ekrana ne kadar baskı uyguladığınızı algılayabilen bu teknoloji, kullanıcılara Peek ve Pop gibi yeni işlevsel hareketler sunuyor.

3D Touch şüphesiz ki yeni iPad Pro tablet üzerinde oldukça yararlı olabilir ancak iPhone 6S ile aynı ekran teknolojisine sahip olmayan iPad Pro'da bu özellikler çalışabilir mi?

Hamza Sood isimli geliştirici, iOS 9 jailbreak ve Apple Pencil kullanarak bunun mümkün olabileceğini gösterdi. Sood, iOS 9'un sistem kodları üzerinde GitHub'da ayrıntılarını açıkladığı gibi bazı değişiklikler yaparak, Apple Pencil ile 3D Touch etkileşimi yaratmayı başardı.

Apple Pencil'ın içinde, farklı seviyelerdeki kuvveti ölçebilen, komplike ve hassas basınç sensörleri yer alıyor ve bu sensörler Apple Pencil'ın ucunun ne kadar kuvvetli bastırıldığını belirliyor. Daha kalın çizgiler için daha kuvvetli, daha ince çizgiler içinse daha hafif bastırmak yeterli oluyor.

Tüm bunlar Sood'un iPad Pro için geliştirdiği 3D Touch hack yönteminin, tamamiyle Apple Pencil'a bağlı olduğunu gösteriyor. Zira parmakla basınç uygulayarak aynı etkiyi yaratmak mümkün değil.

Haberin Devamı