Gazete Vatan Logo

iPad Mini efsanesi bitiyor!

iPad Mini severlere kötü haber. Apple, iPad Mini hakkında kritik bir karar verdi. Detaylar haberimizde.

iPad Mini efsanesi bitiyor!

Apple’ın, normal iPad ekranını büyük bulan ancak iPhone’dan da daha büyük bir ekran isteyen kullanıcılar için ilk örneğini 2012 yılında çıkardığı tablet serisi iPad Mini, anlaşılan o ki yolun sonuna geldi. Zira Apple hakkında bugün ele geçirilen birkaç rapor neticesinde, iPad Mini için kademeli bir son hazırlandığı ortaya çıktı.

iPad Mini sevenlere kötü haber!

Ele geçirilen raporlara göre Apple, gittikçe büyüyen akıllı telefon ekranlarından dolayı ara sınıf cihazlara ihtiyaç kalmadığını ve bu yüzden iPad Mini’nin kendine has bir kullanıcı kitlesi oluşturmadığını düşünüyor.

Bu bağlamda iPad Mini için kademeli bir yok oluş planı hazırlayan Apple, ilk olarak yeni nesil iPad Mini planlarını kalıcı olarak iptal etti. İkinci olarak ise Apple, hali hazırda kullanılan ve satılmayı bekleyen tüm iPad Mini'ler için ise, güncelleme desteğini en kısa sürede sonlandıracak (zaten daha önce ilk nesil iPad Mini için, güncelleme desteği iOS 9.3.5’de kesilmişti).

Dolayısıyla eğer siz de yakın zamanda bir iPad Mini almayı düşünüyorsanız, bu haberimizi okuduktan sonra (özellikle erken kesilmesi planlanan güncelleme desteğini göz önünde bulundurarak) kararınızı tekrar gözden geçirmenizde fayda var.

Haberin Devamı

Kaynak: ShiftDelete