Gazete Vatan Logo

iPad Air 3 tekrar gündemde

Apple'ın merakla beklenen bir sonraki tableti iPad Air 3'e ilişkin iddialar tekrar gündeme geldi. Son sızıntıya göre iPad Air 3 dört adet hoparlör ve LED flaşlı bir kameraya sahip olacak.

iPad Air 3 tekrar gündemde

Apple’ın mart ayında düzenleyeceği iddia edilen basın etkinliğinde Apple Watch 2 ve iPhone 5se’nin yanı sıra iPad Air 3’ün de tanıtımını gerçekleşebilir. Her yıl eylül ayında düzenlediği etkinliklerde iPad serisinin yenileyen Apple bu yıl 12.9 inç ekranlı iPad Pro’yu kullanıcıların beğenisine sundu. 7.9 inç ekran sahip iPad serisi ise şimdilik beklemede.

iPad Air 3’ün arka tasarımını gösteren bir çizim son dönemin en güvenilir kaynaklarından biri olan Nowhereelse.fr sitesi tarafından yayınlandı. Söz konusu görüntüye göre iPad Air 3 tıpkı iPad Pro’da olduğu gibi ikisi altta ikisi üstte olmak üzere dört adet hoparlör çıkışına sahip olacak.

>>4-inçlik iPhone 5se A9 işlemcisinden güç alacak

>>iPhone 8'de OLED ekranlar kullanılacak!

Sızan görüntüde dikkat çeken bir diğer detay ise kamera altına konumlandırılan LED flaş. iPad geleneksel anlamda kamera odaklı bir cihaz olmadığı için bugüne dek LED flaşa yer verilmedi. Ancak son dönemde kullanıcıların tabletlerle de çekim gerçekleştirmesi görünüşe bakılırsa Apple’ın bu yönde bir hamle yapmaya itmiş.

iPad Air 3’te kullanılacak ekran her ne kadar 3D Touch özelliğinden yoksun olsa da, tablete eşlik edecek oksit TFT ekran daha gelişmiş renk, parlaklık ve kontrast sunacak. 2GB RAM’in yer alması beklenen iPad Air 3’e Apple A9X ya da daha hızlı bir A9 işlemcisi güç verecek.

Haberin Devamı
iPhone fotoğrafçılığı için aksesuarlar


KAYNAK : Teknolojioku.com - iPad Air 3 tekrar gündemde

Apple Watch için WatchOS 2.2 Beta kullanıma sunuldu!