Gazete Vatan Logo

İp krizini Türk koruması çözdü!

Merkel’in ziyareti sırasında..

İp krizini Türk koruması çözdü!

Alman Başbakan Angela Merkel, sabah erken saatlerde konakladığı Kapadokya Hilton Otel’den Turizm ve Kültür Bakanı Ömer Çelik’in eşliğinde ayrıldı. Geniş güvenlik tedbirleri arasında Nevşehir’in Göreme ilçesinde bulunan ve her yıl yüz binlerce Alman turistin ziyaret ettiği Göreme Açık Hava Müzesi’ni gezdi.

Korumaları ip çekti

Hıristiyanlar için büyük öneme sahip olan ve içinde çok sayıda şapel ve kilise bulunan müzeyi Bakan Çelik ile gezerek bölge hakkında bilgi alan Merkel’in ziyareti sırasında Alman korumalar gazetecilerin önüne beyaz bir ip çekerek tedbir aldı.


Gerginlik çıktı

Gazetecilerin Merkel’e yaklaşmasını engelleyen Alman korumalara Türk gazeteciler tepki gösterirken araya Türk korumalar girdi. Bakan Çelik’in korumalarının ricasına rağmen Alman korumalar beyaz ip uygulamasından vazgeçmeyince kısa süreli gerginlik yaşandı.


Merkel Yavuz’a emanet

Krizi Merkel’in yakın korumaları arasında bulunan Karslı olan Berlin doğumlu Komiser Yavuz Uluçay çözdü. VATAN’ın sorularını yanıtlayan Uluçay, Merkel’in yakın ekibinde yer alan ilk Türk olmasının kendisini gururlandırdığını söyledi. Uluçay, basının kendisine gösterdiği ilgiden ise rahatsız oldu.

Haberin Devamı