Gazete Vatan Logo

İOS 8 için 5 klavye seçeneği!

Apple üretiği son uygulama İOS 8'de kullanılması en uygun 5 klavye tercihinde Apple'ın kendi standart klavyesinin yapmadıklarını yapan 5 ayrı klavye tercihi ile ilgi görüyor. 23 Eylül 2014 Salı 08:39 Apple üretiği son uygulama İOS 8'de kullanılması en uygun 5 klavye tercihinde Apple'ın kendi standart klavyesinin yapmadıklarını yapan 5 ayrı klavye tercihi ile ilgi görüyor. iOS 8'in kullanıma sunulmasıyla birlikte Apple'ın standart klavyesinin yapmadıklarını yapan üçüncü parti klavyeler de hızla ortaya çıkmaya başladı.

Bu klavyeler, daha iyi tahmin özelliklerinden buluttan eşitlemeye birçok ek özellik sunabiliyorlar. İşte iOS 8 için sunulan, denemeye değer 5 klavye. Not: Üçüncü parti klavyeleri kullanabilmek için herhangi bir klavyeyi indirdikten sonra, Ayarlar > Genel > Klavye > Yeni Klavye Ekle ekranından yeni klavyenizi etkinleştirmeniz gerekiyor. Bu işlemin ardından Klavye ayarlarından yeni klavyeye tam erişim vermeniz gerekiyor. Swype (1 dolar) Swype'ın iOS 8 sürümü, Android'de olduğu gibi metin tahmin etme, bir kelimeye veya klavyeye uzun dokunarak sonraki kelimeyi tahmin etme işlevini çağırmaya izin veriyor. Tema desteği de sunan klavyenin tek eksiği, emoji desteğinin olmaması.

Haberin Devamı

Minuum (2 dolar, sadece İngilizce desteği var)

Minuum'un amacı, klayenizi mümkün olduğu kadar küçük, yer kaplamayan bir klavye haline getirmek. Minuum'u tam boyutlu bir klavye olarak kullanmanız da mümkün, ancak uygulamanın asıl güzelliği, ekranınızın altında neredeyse hiç yer harcamayan iki satırlık modunda. Ancak klavyenin sadece şu an sadece İngilizce'yi desteklediğini söyleyelim.

Fleksy (1 dolar)

Fleksy'nin geliştiricisi, klavyenin tahmin yetenekleri konusunda o kadar iddialı ki, onu görme sıkıntısı yaşayanların bile kullanabileceğini söylüyor. Klavye, kişiselleştirmeyi sevenler için renk seçenekleri ve temalar da sunuyor. Fleksy'nin sunduğu seçenekler oldukça geniş; örneğin klavyeyi genişletmeniz veya küçültmeniz mümkün. 1 dolara satılan uygulama, bizce denemeye değer iOS 8 klavyelerinden.

Haberin Devamı

TouchPal (ücretsiz)

Fleksy gibi TouchPal de daha önce ayrı bir uygulama olarak indirmeye sunuluyordu. Şimdi gerçek bir klavye halini alan TouchPal, iyi bir çizerek-yazma motoruna sahip. Yüzlerce emoji'ye sahip klavye, yukarı kaydırarak rakamlara, aşağı kaydırarak sembollere ulaşma gibi hoş özelliklere sahip.

Stack (Ücretsiz)

Stack, çizerek yazma veya tahmin yeteneklerine odaklanmak yerine, klavyelere farklı bir yaklaşım getiriyor. Geleneksel QWERTY klavyeye sahip Stack, el yazınızı algılayarak onları dijital harflere dönüştürüyor. Uygulama yeterince hızlı, ancak iPad'ini kalemle kullananların ilgisini daha çok çekebilir.