Gazete Vatan Logo

iOS 8''in Yeni Özellikleri Belirmeye Başladı!

Yeni mobil işletim sistemi iOS 8''den beklentiler oldukça büyük

Apple''ın yeni mobil işletim sistemi iOS 8''den beklentiler oldukça büyük. iOS 8''in iPhone 4S ve sonrası cihazlara geleceğine ise kesin gözüyle bakabiliriz. iPhone 4S''ten çok daha düşük seviyede olan iPhone 4''ün iOS 7''de akıcı bir kullanım deneyimi sunduğu düşünüldüğünde iOS 7''nin iPhone 4''te yaşadığı sorunları iOS 8''in iPhone 4S''te yaşamaycağından söylemek ise yanlış olmayacaktır.

Her JailBreak sonrası ortaya çıkan eşsiz programlar ile iOS işletim sistemi daha fazlasını yapabilir olmuştur. İlk çıktığında FaceTime uygulaması sadcece Wi-Fi üzerinden görüşme yapmamızı sağlarken JailBreak sonrası çıkan yazılımlar ile 3G üzerinden de FaceTime yazılımını kullanabilmiştik ve Apple iOS 6 ile birlikte FaceTime uygulamasının 3G üzerinden de kullanılmasını sağlamıştı.

Asphaleia, BioProtect, BioLockdown ve AppLocker programları ile JailBreak yapılmış iPhone 5S''lerinizin TouchID sensörünü kullanarak yapamayacağınız hiçbir şey kalmıyor. Bildiğiniz gibi iPhone 5S''te kullanılan parmak okuma sensörü yani TouchID ile sadece ekran kilidi açabiliyor ve AppsTore üzerinden satın alma işlemleri yapabiliyorduk. iOS 8 ile birlikte TouchID sensörünün çok daha işlevsel kullanılacağını söyleyemek yanlış bir tahmin olmayacaktır.

Haberin Devamı

iOS 8 ile birlikte hem mobil ödemeler konusunda hemde internet bankacılığı programlarında TouchID''nin ve iBeacon teknolojisinin "kullanımı kişiselleşme" adına bizlere daha fazlasını sunacağını tahmin ediyoruz. Amerikan bankalarının ve Apple''ın bu sistem üzerinde çalışmalarını tamamladığı ve Eylül yaında dağıtılması muhtemel iOS 8 ile birlikte bankacılık işlemlerinin Amerika''da kökünden değişeceği söylenmekte.

Ülkemizdeki bankacılık sistemine iOS 8 nasıl adapte olacak bunu zaman içinde göreceğiz ama herkesin kendine özgü olan parmak izinin bankacılık sektöründe en güvenlikli şifre algoritması oluğununda altını çizelim.

Peki sizin iOS 8''den beklentileniz nedir?



KAYNAK : Teknolojioku.com - iOS 8''in Yeni Özellikleri Belirmeye Başladı!

Huawei CEO''su: Amerika''nın Şirketler Üzerinden Casusluk Yaptığına Şaşırmadım