Gazete Vatan Logo

iOS 11 hangi telefonlara gelecek?

Elinizde eski model bir iPhone ya da iPad var ve iOS 11 güncellemesini alıp almayacağınızı bilmiyorsanız. Aradığınız cevap, haberimizde!

iOS 11 hangi telefonlara gelecek?

iOS 11, Apple'ın iPhone ve iPad için geliştirdiği en son işletim sistemi artık çok yakında. Yeni ve gösterişli özellikleri yüzünden siz de bu işletim sistemine geçmek istiyor olabilirsiniz ama bu yeni yazılım sizin donanımınızı destekleyecek mi? Eğer telefonunuz 2013 öncesine ait değilse, endişe etmenize gerek yok.

  • iPhone 5S ve sonrası
  • Bütün iPad Air'ler
  • Bütün iPad Pro'lar
  • iPad mini 2 ve sonrası
  • iPad (2017)
  • iPod touch (6'ıncı nesil)

Diğer bir deyişle, Apple A7 çipini barındıran tüm Apple telefon, tablet ve medya oynatıcılar iOS 11'in desteklediği cihazlar dahilinde. Ancak görünüşe bakılırsa iPhone 5 ve iPhone 5C yeni işletim sistemini indiremeyecek ama iOS 10 ile çalışmaya devam edecekler.

Android'den farklı olarak, Apple genellikle eski cihazlarına da ilerleyen zaman içerisinde yeni işletim sistemlerini geliştiriyor.

Önemli bir not; iOS 11'in desteklediği tüm cihazlar, onun tüm özelliklerine erişemeyecek. Örneğin:

Apple'ın ARKit uygulamaları sadece iPhone 6S ve sonrası, iPad Pro, iPad (2017) ve iPhone SE'yi destekleyecek.

Çoklu görev özelliklerinin bazıları, örneğin uygulamalara rasında geçiş yapmanızı sağlayan ve aynı anda iki uygulama çalıştırmanızı sağlayan Dock özelliği sadece iPad için geliştirildi.

Haberin Devamı

iPad Mini 2, iPad Mini 3 ve orjinal iPad Air, Split Screen View ekran bölmeli çoklu görev özelliğine sahip olmayacak, ama Slide Over özelliğini kazanacaklar.

iOS 11 önümüzdeki sonbahar aylarında, büyük ihtimalle Eylül'de yeni bir iPhone ile birlikte piyasaya sürülecek.

Kaynak: Chip