Gazete Vatan Logo

İntikamı acı oldu!

Bart Ross kanser tedavisi gördüğü hastaneye açtığı davayı reddeden hakimin kocasını ve annesini öldürdü. Katil iki hafta sonra da kendi canına kıydı

ABD'nin Chicago kentinde 28 Şubat günü evine gelen Yargıç Joan Humphrey Lefkow, annesi Donna (89) ve kocası Michael'ın (64) cesetleriyle karşılaştı. İlk bakışta intikam kokan olay için FBI ve yerel polis cinayetlerin hakimin daha önce davalarım gördüğü "aşırı sağcı" gruplar tarafından işlenmiş olabileceğini düşündü. İki hafta boyunca FBI ve polisin kafalarını kurcalayan cinayetler, önceki gün arka farı yanmadığı için trafik ekiplerince çevrilen bir adamın kendini vurmasıyla çözüldü.

Ross, polis tarafından durdurulunca paniğe kapılıp arkasında cinayetleri itiraf eden bir not bırakarak intihar etti. 12 yıl önce çene kanseri teşhisi konan Bart Ross uzun yıllar radyasyon tedavisi gördü. Tedavi sonunda 57 yaşındaki Ross'un yüzü tanınmayacak hale geldi ve dişleri döküldü.

Bush'a bile yazdı
Bunalıma giren adam hastaneye ve doktorlara karşı 1 milyar dolarlık tazminat davası açmak istedi. Ancak dava her defasında geri çevrildi. Amacından yılmayan Ross 2001 yılında Başkan Bush'a bile mektup yazıp yardım istedi. Ross'un davası son olarak geçen Eylül'de Lefkow tarafından reddedildi. O gün intikam almayı kararlaştıran Ross, 28 Şubat'ta Lefkow'un evine girip annesi ve kocasını başlarından vurarak öldürdü.

Haberin Devamı